avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... precizari Legea 142/2022, noua lege ref la impozitarea ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

precizari Legea 142/2022, noua lege ref la impozitarea pietei de capital

referitor la Legea 142/2022, cea cu impozitarea pietei de capital
sa zicem ca vand actiuni in 2022.
1. ce se intampla cu CAS-ul ? se va plati la fel, in 2023, in cazul in care se trece de 12 salarii minime ... incluzand si dividente si alte tipuri de castiguri /pierderi din 2022 ?
2. daca vand 2 tipuri de actiuni , unele care-mi aduc profit, altele care imi aduc pierderi, inteleg ca vor fi impozitate doar cele cu profit fara sa se ia in seama pierderile ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:54, 26 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E vorba de CASS nu CAS . Se va plati in continuare daca venitul şi/sau câştigul/câştigul net din investiţii depaseste 12 salarii minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se suprapun veniturile din activități independente și trading? paulrberg paulrberg Încerc să înțeleg cum se suprapun veniturile din prestare servicii de programare cu cele din cumpărare și vânzare de titluri de valoare (precum ... (vezi toată discuția)
Impozit, cas , cass pe dividente ? alex5 alex5 Buna ziua, aud tot felul de discutii pe tema noilor prevederi legislative dar nu mi-e clar : in cazul unui salariat normal cu contract de munca pe termen ... (vezi toată discuția)
Venituri din activitati independente și dividende gabriela_iurascu gabriela_iurascu Buna ziua! O persoana obtine venituri din activitati independente de pe un PFA, dar si dividende din profitul unui srl. Pentru aceste venituri datoreaza CAS ... (vezi toată discuția)