avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizia pentru a doua executare silita pt continuarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Decizia pentru a doua executare silita pt continuarea platii pensiei de intretinere catre copil poate fi contestata?

Decizia pentru a doua executare silita pt continuarea platii pensiei de intretinere catre copil poate fi contestata?

Prima decizie pentru executare silita s-a luat acum 3 ani, pentru plata sumei de aproximativ 14000 lei, care a fost achitata anul trecut.

A fost o pauza de 1 an, dupa care s-a luat decizia pentru inca un rand de plata a sumei cumulate din pensiile de intretinere neplatite, pentru un total de aproximativ 18000 lei, de care am aflat in urma cu 3 zile prin intermediul unui SMS din partea bancii, care a pus o poprire pe cont pe aceasta suma.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 1 Iunie 2022
Puteti contesta, dar ce motiv aveti? S-a instituit poprirea pt ca nu s-a platit.
Am fost contactati de avocata copilului, care a vrut sa facem o intelegere (prin Whatsapp), care era urmatoarea: ea inchiriaza apartamentul cu acordul tatalui ei care are drept viager la apartament (si care e obligat sa ii plateasca pensia de intretinere), si atunci ea nu va mai cere in continuare banii pentru pensia de intretinere.

Nu ne-a dat niciun raspuns final, pur si simplu nu s-a mai intamplat nimic timp de 1 an, in care am crezut ca a fost de acord sa dea spre chirie apartamentul din Cluj, care lunar ar face mai multi bani decat ar primi copilul pensie de intretinere.

O fi asta un motiv bun?
Iar contestatia se poate face online?
Tatal copilului e un om de 80 de ani cu handicap, cazut la pat care nu poate umbla si fiecare transport ii pune viata in pericol. Procura notariala aici nu e posibila (costa prea mult deplasarea, stam la munte).
Buna ziua!

Daca nu ati platit pensia de intretinere in acea perioada, sunteti executat silit legal.
Puteti contesta in 15 zile de cand ati primit instiintarea de infiintare a popririi acasa, insa nu prea aveti sanse de castig. Cu exceptia cazului in care suma nu este corecta.
Multumesc pentru raspuns.

As mai avea intrebari: Cat timp as putea castiga facand contestatie? (ma gandesc ca se anuleaza temporar executarea silita, pana ce se ofera decizia la contestatie).

Daca se poate face contestatie online?

Si ultima intrebare:

Daca luam legatura cu copilul care a castigat pensiile de intretinere si il convingem sa renunte la executarea silita, se mai poate face lucrul asta? (copilul are un interes: poate primi in schimbul incetarii executarii silite bani pe chiria unui apartament din centrul Clujului, care sunt peste ce ar primi din aceasta executare silita).
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
Vlad N., utilizator
nu castigati timp decat daca cereti si suspendarea executarii.
se poate trimite prin posta.
ce drept are barbatul, de uzufruct sau abitatie ?

Alte discuții în legătură

Executare silită pensie de întreținere. cum e posibil, dacă sunt cu plata la zi? MVictor2017 MVictor2017 Este legal si se poate infiinta o executare silita pentru pensia de intretinere care urmeaza a fi platita de la data curenta pana la majoratul copilului? ... (vezi toată discuția)
Semnificatie termen urmarire sume datorate cu tilu de pensie de intretinere. Ioan Seria Ioan Seria Buna ziua. Am o speta de adus in dezbaterea forumistilor. Pe scurt, iata despre ce e vorba: Un creditor are de incasat o suma de bani pentru care a cerut ... (vezi toată discuția)
Incuviintare poprire din motive excpuse gresit de executor/ulterior respinsa Mariaggg Mariaggg Buna seara. O sa incerc sa fiu succinta. Deoarece veniturile fostului sot fluctueaza destul de mult, pensia de intretinere a copilului deasemeni. El a platit ... (vezi toată discuția)