avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Solutii evitare taxa difuzare muzica ambientala?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Solutii evitare taxa difuzare muzica ambientala?

Buna ziua,

Exista situatii prin care se poate difuza muzica ambientala intr-o locatie de tip HoReCa fara a fi nevoie plata a 3, 4, 17 taxe la sumedenia de institutii pentru drepturi de autor, producator etc?

De exemplu, daca se foloseste muzica nelicentiata, explicit fara drepturi de autor de pe aplicatii de specialitate (exista, se folosesc de exemplu pe platforme de streaming gen Twitch)

Sau, daca muzica difuzata este creeatie personala, sau muzica este compusa/inregistrata pentru locatie de catre un artist si se difuzeaza cu acordul explicit al acestuia?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2022
Vic_, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa pentru difuzare muzica ambientala RachiIonut RachiIonut Buna ziua! Ma numesc Ionut Rachieru si am o intrebare legata de \"Taxa pentru difuzare muzica ambientala\". Lucrez la o societate comerciala ce are ca ... (vezi toată discuția)
Taxe radio, tv eurocompany eurocompany Buna ziua, Avem o pensiune turistica si permanent vine cate o instututie sa tot platim taxe peste taxe.De exemplu pt difuzare de muzica in scop ambiental vin ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)