avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul

Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul
Se evacuează dacă aveți act.
Sau prin judecata.
Mulțumesc. In ce condiții se evacueaza? Cine are dreptul să ii evacueze in baza contractului de închiriere înregistrat la ANAF? Contract terminat la 30 aprilie. Ce posibilități sint pina a ajunge in instanță? Mulțumesc

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se evacuează dacă aveți act.
Sau prin judecata.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il notificati sa plece ii dati un termen, apoi scrieti ca datoreaza x lei pe fiecare xi de intarziere si daca nu se supune, va trebu sa il dati in judecata pt evacuare.
Contractul inregistrat la qnaf constituie titlu executoriu pt plata chiriei.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu paraseste imobilul singura varianta e instanta,avocat,proces care se judeca ceva mai rapid decat procesele ,,normale"Puteti incerca trimiterea unei notificari prin intermediul unui executor judecatoresc poate cedeaza daca vede ca sunteti hotarati sa va judecati.Sfaturile cu inchisul utilitatilor,schimbatul yalei nu le as lua in considerare daca nu aveti nervi de otel droarece chitiasul va poate sicana cu ceva plangeri penale.
@CLAUDIU LASCOSCHI
Adaug aspectul că a doua zi după terminarea contractului de închiriere am trimis chiriașului un e-mail de notificare precum că s-a terminat contractul de închiriere și să stabilim cînd semnăm PV de predare și predarea apartamentului, evident. Nu a răspuns. Sta de 5 saptamini in apartament și îmi scrie că nu a gasit alta locație, va face tot posibilul ...vorbe goale. Presupun că acea notificare a mea împiedică acțiunea chiriașului de "tacita relocatie". Ce părere aveți? Ce pot face in continuare pina sa ajung la justiție, care e o cale atît de grea,? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un contract de inchiriere aferent unui spatiu comercial. ... E.niculae E.niculae Buna ziua! Am un contract de inchiriere aferent unui spatiu comercial. Chiriasul a intarziat cu plata chirieie 2 luni de zile, asta in conditiile in care ... (vezi toată discuția)