avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul

Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna nu va suparati dar taiati firul in 4 desi v au fost oferite expliatii clare,,ca românul desgurcaret . tot vreti sa scapati sa nu platit iun executor,un avocat etc.Nu merge atunci cand inchiriati exista castig dar si posibile probleme.ce necesita cheltuieli.Nu conteaza ce scrie in contract daca nu vrea sa plece de buna voie doar instanta e solutia..
Mulțumesc. Am o mare curiozitate, nelămurire,...dacă pierd procesul de evacuare datorita unor hibe sau lacune la contractul de închiriere sau la notificarea de predare a apartamentului după împlinirea termenului de închiriere, deci terminarea contractului, ce înseamnă? Că acest chiriaș va rămîne pe veci in apartamentul meu? Ca nu se poate face evacuarea? Rămîne stapin și sta acolo pe gratis? Mulțumesc

Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista asa ceva
u aveti cum sa nu castigati.
e importanta notificarea ca sa ii cereti si bani pe zile de intarziere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți face nimic fără să ajungeți în justiție ! Acesta este dezavantajul de a avea chiriași; bine că nu este iarnă, că nu-l mai puteați evacua până dădea firul ierbii.

Închiderea utilităților, și alte șicane, vă duce pe dvs. în zona penalului; în acest moment, de drept și de fapt, apartamentul dvs. este domiciliul lui, cu toate drepturile ce decurg de aici.

Cu astfel de chiriași se descurcă doar cei burtoși, în costum de trening, cu tatuaje și lanțuri groase de aur; ați înțeles ce vreau să spun.

gabriela constantinescu a scris:

@CLAUDIU LASCOSCHI
Adaug aspectul că a doua zi după terminarea contractului de închiriere am trimis chiriașului un e-mail de notificare precum că s-a terminat contractul de închiriere și să stabilim cînd semnăm PV de predare și predarea apartamentului, evident. Nu a răspuns. Sta de 5 saptamini in apartament și îmi scrie că nu a gasit alta locație, va face tot posibilul ...vorbe goale. Presupun că acea notificare a mea împiedică acțiunea chiriașului de "tacita relocatie". Ce părere aveți? Ce pot face in continuare pina sa ajung la justiție, care e o cale atît de grea,? Multumesc


Va rog frumos, îmi puteți spune ce penalități pentru fiecare zi de intirziere, de depășire a termenului de predare pot sa ii prevăd în notificarea de predare a apt? Precizez că chiria pe zona respectiva și corespunzatoare marimii apartamentului este de aproximativ 2000 - 2500 lei/ luna, dar în contractul de închiriere expirat a fost de jumătate, datorita pandemiei. Va mulțumesc.

gabriela constantinescu a scris:

Chiriaș cu contract terminat nu paraseste apartamentul

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un contract de inchiriere aferent unui spatiu comercial. ... E.niculae E.niculae Buna ziua! Am un contract de inchiriere aferent unui spatiu comercial. Chiriasul a intarziat cu plata chirieie 2 luni de zile, asta in conditiile in care ... (vezi toată discuția)