avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... O societate in faliment detine parti sociale la o alta ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

O societate in faliment detine parti sociale la o alta societate.

Buna ziua.
O societate in faliment detine parti sociale la o alta societate. Se doreste ca aceste parti sociale sa fie cesiuonate catre asociatul firmei in faliment. La ce valoarea se poate face cesiunea si ce impozite se aplica . Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 09:36, 28 Iunie 2022
In ce stadiu procesual este procedura insolventei/falimentului?
Faliment
Trebuie discutat cu administratorul judiciar. Acele parti sociale fac parte din patrimoniul societatii aflate in faliment, sunt bunuri ale acesteia, care se pot valorifica la masa credala.
Ca orice activ al unei societati in faliment se valorifica la valoarea si in modalitatea aprobata de adunarea creditorilor.

In principiu ar trebui ca partile sociale sa fie evaluate de un evaluator autorizat, iar cesiunea catre asociatul societatii in faliment sa fie aprobata de adunarea creditorilor.

Impozitarea se face ca pentru veniturile din investitii.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa/faliment, care sunt pasii pentru inscriere la masa credala? specialmee specialmee Buna ziua, Ma confrunt cu 2 situatii, 2 societati comerciale falimentare. La prima sunt actionar minoritar, detineam 2%, de curand a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Abuz de drept al anaf in procedura insolventei rodica_post rodica_post In situatia cand , -creditorul majoritar (ANAF) a conditionat aprobarea Programului de reorganizare propus de debitor prin majorarea Capitalului social cu un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu noul administrator gtbriana gtbriana Din pacate au inceput din nou problemele cu noul administrator.A inceput din nou cu amenintari si cu scrisori recomandate (de data asta). Incerc sa expun ... (vezi toată discuția)