avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chiriaș. Cine răspunde de ce se întâmplă în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chiriaș. Cine răspunde de ce se întâmplă în apartament atunci când vine poliția la ușă ?

Dacă vine poliția la ușa mea, în urma unei plângeri, iar eu sunt chiriaș acolo, ce se întâmplă ? Este proprietarul luat de gât cumva ? Sau sunt eu ?

Întrebarea și mai concretă este: în ce condiții mă pot face eu răspunzător pentru ce se întâmplă în apartament și în ce condiții este răspunzător proprietarul ? Contractul de închiriere (dacă există unul) poate juca un rol important ?

Puteți să-mi explicați puțin ?
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
Andrei_1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 14:04, 20 Iunie 2022
15 din 15 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate Andrei_1989 , pot sa va spun de ce nu inchiriez EU unor persoane cu copii . Desigur ,, daca se intampla galagie exagerata , scandal si vecinii cheama politia , raspunzator e locatarul care le provoaca . Dar ... ca exista si un dar , vecinii mei e foarte probabil sa ma sune si sa-mi spuna ca sunt foarte deranjati , ca au ajuns sa nu se mai odihneasca , si alte asemenea . Vecini cu care eu sunt in relatii bune de ani si ani , relatii pe care sub nici o forma nu vreau sa le stric . Sau in cazul unui rau-platnic : ajungem la executare silita , si chiriasul scoate in fata executorului doi-trei copii plansi , si spune ca nu are unde merge ... oare are executorul inima sa-i scoata in drum ? poate ca nu , le mai da un termen ... Paguba-i a mea ... Ma tem ca , intr-o situatie de felul asta , parca nici eu nu as fi atat de dura , si eu am copii ... Doar ca tot a mea e paguba . Apoi , copiilor nu le poti reprosa ca se joaca si - de pilda - se gandesc ei ce frumos ar fi sa deseneze pe un perete , sau sa umble cu trotineta pe parchet si sa-l zgarie , sau...sau....sau.... Azi nu mai e moda sa-ti disciplinezi copiii , trebuie sa-i lasi sa se dezvolte plenar , fara ingradiri , ca-i afectezi personalitatea ... Pentru mine , sintagma “ copiii sunt copii si n-ai ce le face “ e de inteles , dar imi arata potentiale batai de cap . Prin urmare , prefer sa nu risc . E adevarat , si familiile cu copii trebuie sa traiasca undeva ... doar ca nu in proprietatea mea ...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
CHKa, utilizator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
doar ca nu in proprietatea mea ...

si din aceste motive nici in a multora.
15 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și nu era mai simplu să spui de la început așa? Cu copii sau fara, pari genul de chiriaș ce face probleme...
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si care are si darul de a despica firul in 4 ...

petrucelmare a scris:

Și nu era mai simplu să spui de la început așa? Cu copii sau fara, pari genul de chiriaș ce face probleme...

Si care are si darul de a despica firul in 4 ...

petrucelmare a scris:

Și nu era mai simplu să spui de la început așa? Cu copii sau fara, pari genul de chiriaș ce face probleme...

Alte discuții în legătură

Este necesar acordul vecinilor pt inchiriere apartamentului? Teo-Tea Teo-Tea E nevoie de acordul vecinilor ( locuiesc la curte comuna) pentru a-mi inchiria apartamentul?multumesc (vezi toată discuția)
Scandal si probleme cu vecini, chiriasi care au copii galagiosi. ... Benjoo Benjoo Scandal si probleme cu vecini, chiriasi care au copii galagiosi. Ce se poate face? De cateva luni, in bloc s-a mutat cineva care are doi copii (cam in jur de ... (vezi toată discuția)
Chiriasi galagiosi saimarica saimarica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in problema pe care o intampin cu vecinii chiriasi de sub apartamentul meu, care fac galagie si nu au contract de ... (vezi toată discuția)