avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,daca intre noi si vecin vrem sa facem un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,daca intre noi si vecin vrem sa facem un gard, acesta ...

Buna ziua,daca intre noi si vecin vrem sa facem un gard,acesta sa fie facut din plasa sudata,cu plasa cu grad de umbrire 90%,deci fara fundatie,care este distanta minima intre linia de hotar si punctul efectiv de construire al gardului? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pascal19 , utilizator 16:33, 20 Iunie 2022
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
Conf Art 613 cod cv
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
Pascal19, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasarea unui panou publicitar. distanta legala alex2012 alex2012 va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca la ce distanta de gardul vecinului pot amplasa un stalp pt panou publicitar, cu fundatie de beton? (vezi toată discuția)
Distanta intre propietati vacarunicolaie vacarunicolaie care este distanta legala intre gard imprejmuitor si balconul casei vecinilor/ (vezi toată discuția)
Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)