avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... OUG 27/2022 energie electrică
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

OUG 27/2022 energie electrică

Buna ziua,

Ma puteti, va rog, lamuri in legatura cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 27/2022?

Fac parte din categoria clientilor casnici al caror consum de energie electrica depaseste 300kwh lunar. Nu cu mult dar depaseste.

Toate celelalte categorii de consumatori, persoane fizice sau juridice, beneficaza de o forma de plafonare a pretului. Ba mai mult, in cazul in care pretul specificat in contractul cu furnizorul este mai mic decat cel plafonat, se aplica pretul din contract.

Eu m-am trezit in situatia in care, dupa ce ca nu mi se aplica niciun fel de plafonare, pretul din contractul meu valid a fost efectiv anulat de catre aceasta OUG.

Poate o OUG sa anuleze prevederile unui contract intre parti?
Este discriminata aceasta categorie de consumatori?
Ce se poate face?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Julea , utilizator 14:06, 11 August 2022
Nu mi se pare corect sa platesc mai mult kW...pentru ca am consumat 300kw pe medie anul trecut ...si pe aceea i-am platit... Pentru ca am fost corecti si nu am furat (gen prize netrecute prin contuar)...sunt premiata sa platesc mai mult...tot sa fii corect in Romania...
Ultima modificare: Joi, 11 August 2022
Ana Julea, utilizator
se va regla la 31 martie
Legea 206/2022 care modifica aceasta ordonanta 27/2022 se specifica: urmatoarul lucru:


La articolul 5, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:(4) În cazul în care prețul din contractul de furnizare în vigoare încheiat cu clienții finali prevăzuți la alin. (1) este mai mic decât prețul final rezultat prin aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, se aplică prețul contractual.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2022
Ana Julea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In contextul aplicarii oug 27/2022 , avand un consum de peste ... dannicolaierusu@gmail.com dannicolaierusu@gmail.com In contextul aplicarii OUG 27/2022 , avand un consum de peste 300KW, pe factura de curent apare o pozitie-aplicare OUG 27/2022 in care sunt facturati din nou ... (vezi toată discuția)
Calcul consum mediu lunar 2021 energie electrica eronat bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului ... (vezi toată discuția)