avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redactare procura succesiune cu partaj voluntar verbal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redactare procura succesiune cu partaj voluntar verbal

Buna ziua. O intrebare mai speciala. Cum se poate redacta, intr-o procura de reprezentare la succesiune, cotele unui partaj voluntar verbal? Deoarece in toate modelele de procura, este intr-o forma sau alta mentionat..... ""va stabili masa succesorală""...""cum ii place""..'?..... Imputernicitul nu trebuie sa se tina de intelegerea facuta in partajul voluntar verbal? Sau se omite pur si simplu in procura ""va stabili masa succesorală""? Implica o procura de reprezentare si posibilitatea de ridicarea de numerar in numele unui Mandatar, dintr-un cont bancar din masa succesorala? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
sivi7, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:04, 23 Iunie 2022
eu nu sunt consul, si ca atare nu pot spune la subiect nimic.
pot numai sa indic care este situatia actuala, de la introducere econsulat.ro

exemplu

[ link extern ]

Pentru aceasta, se va iniţia în SIMISC o cerere de procură de succesiune, ale cărei detalii (pagina de "detalii cerere") se vor completa în totalitate şi se vor încărca toate actele indicate de sistem (inclusiv documentul care atestă adresa solicitantului din SUA). După validarea ei, solicitantul îşi va face singur programarea pentru a veni la consulat şi încheia procura.

Fiind vorba de un mandat cu trimitere concretă la bunurile mobile şi imobile provenite din succesiune, textul acestuia trebuie stabilit în prealabil de către succesor cu notarul din România unde se va deschide procedura succesorală. De aceea, Procura de succesiune trebuie redactată în avans cu ajutorul notarului din România şi încărcată în sistemul SIMISC, în format DOC sau DOCX (editabil!).

Începând cu data de 01.02.2017, acest serviciu este scutit de la plata taxelor consulare, cu excepţia taxei de comunicare în sistemul INFONOT, care se percepe în conformitate cu lista de servicii din secţiunea "Taxe consulare".

În ceea ce priveşte actele necesare, sunt aceleaşi cerinţe de la Declaraţia de succesiune, la care se adaugă cerinţa unui text de mandat care să cuprindă toate detaliile bunurilor aflate în discuţie şi (eventual) detaliile modului de înstrăinare (vânzare/donaţie).


iar in ce priveste afirmatile privind concret redactarea inclusiv virgulite, sunt numai presupuneri, este doar o neintelegere.

nu a fost o consultatie prin telefon.
a fost o unica intrebare, daca o astfel de procura este posibila.
raspunsul an fost nu este posibila o astfel de procura.
atunci nici nu a mai existat o continuare a dialogului.
eu NU am cerut un model de procura prin telefon....ce este practic imposibil

nu era vorba de o redactare pe de-a gratis, in contul "solidaritatii"......si multumesc....avand in vedere ca am solicitat sa fac si succesiunea prin intermediul biroului apelat.

iar daca o astfel de procura era posibila, putea sa spuna, da domnule redactarea unei astfel de procuri este posibila, contravalorea serviciului costa x lei...si gata. nu era nici o problema.

ca o astfel de procura inclusiv fixarea unui partaj voluntar, este posibial, am aflat deabea aici in forum.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
sivi7, utilizator
Și eu nu pot decat sa indic care este situația prevazuta de lege.
Art.18 din Legea 36/1995
Articolul 18
(1) Activitatea notarială a misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României se desfășoară pe baza legii române și a înțelegerilor internaționale la care România este parte, precum și potrivit uzanțelor internaționale.
(2) La cererea persoanelor fizice având cetățenia română, precum și a persoanelor juridice române, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României îndeplinesc următoarele acte notariale:
a) redactarea de înscrisuri, la solicitarea părților, în vederea îndeplinirii uneia dintre procedurile notariale prevăzute de lege în competența misiunilor diplomatice și oficiilor consulare;

Aștept și eu ziua în care sa se trezească cetățenii din străinătate.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
raluk0207, utilizator
probabil personal insuficient, pentru valurile de cereri...?
singura "lumina"...Procura de succesiune trebuie redactată în avans cu ajutorul notarului din România şi încărcată în sistemul SIMISC, în format DOC sau DOCX (editabil!).

editabil....probabil, mai redacteaza si ein rectificari ?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2022
sivi7, utilizator
Doamna, in ce tara sunteti? In functie de tara in care sunteti si de sistemul notarial din acea tara, poate este posibil sa faceti procura la un notar local caruia sa ii spuneti exact ce vreti

irina.pricop a scris:

Doamna, in ce tara sunteti? In functie de tara in care sunteti si de sistemul notarial din acea tara, poate este posibil sa faceti procura la un notar local caruia sa ii spuneti exact ce vreti



Da este posibil, dar trebuie ulterior tradusa, legalizata si apostilata....asta dureaza...... Am redactat eu acuma o procura succesiune normala, cu omiterea "de a stabilii cotele" si ridicarea certificatului de mostenitor, cu inspiratie die alte procuri, fara mentiunea partajului voluntar, , si am inaintat-o spre prelucrare, ca si programarea dureaza.... Eventual o intragesc la misiunea diplomatica....
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2022
sivi7, utilizator

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune 3my 3my buna ziua. am o problema : tatal meu a murit acum 2 ani si ceva. mai am o sora , iar mama acum traieste cu alt barbat . noi, copii suntem plecati in ... (vezi toată discuția)