avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda abuziva pentru apel la 112
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda abuziva pentru apel la 112

În ziua de 11.06 2022 am mers împreună cu fiul meu de 16 ani la domiciliul mamei materne a soției ,cu care sunt în divorț, pentru a.mi cere copilul minor care era la domiciliul mamei materne a soției.Copilul meu minor de 2 ani și șapte luni nu era cu mama sa,aceasta fiind la serviciu.Am sunat la ușa apartamentului ,cuviincios,nu mi.a deschis nimeni doar mi.am auzit copilul plângând foarte tare.Am insistat dar de geaba.Am mers la sediul poliției din imediata apropiere am sesizat cele relatate anterior cu rugămintea de a intervenii pentru a afla starea fiului meu minor.Agentul respectiv foarte arogant la adresa mea nu a dorit să de-a curs sesizării mele verbale spunîndu-mi să merg unde doresc că mă va suna dumnealui diseară, sesizarea mea la sediul Poliției fiind în jurul orei 12.30..Am coborât din sediul Poliției și neavând altă soluție am apelat serviciul 112 relatând cele întâmplate.Mi sa comunicat să merg și să aștept în fața blocului unde se afla copilul meu minor.Așa am și făcut.După o perioadă au sosit la această lucație doi agenți de Poliție printre care și agentul arogant căruia îi reprodusesem șpeța anterior, și in jandarm.Agentul de poliție arogant mi sa adresat în continuare cu aceeași aroganță și amenițându.mă, spunând ,,lasă mă că te aranjez eu ,vei primi 4000 amendă fiindcă suni la 112și dacă vrei un răspuns să faci cerere.După ce a coborât din bloc mi sa adresat spunând,, vrei răspuns,mă.E ok.Și a plecat.Astăzi 23.06.2022 primesc ridic de la poștă procesul verbal de cntravenție cu amendă de 4000lei și 1000lei în 15 zile, proces verbal în care sunt scrise de către agentul arogant numai aberații despre mine cum că persoana recalcitrantă a refuzat colaborarea cu organele de poliție,a apelat serviciul 112 pentru aspecte neconforme cu realitatea și refuză să semneze procesul verbal.,fără martor asistent.Ce aș putea face în apărarea mea

.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:39, 24 Iunie 2022
Doar sa depuneti plingere contraventionala in termen de 15 zile de la data primirii PV de contraventie. Si, eventual, sa va angajati un avocat. Si sa platiti jumatate din minimul amenzii, ca sa nu fiti nevoit sa platiti intreg, daca pierdeti procesul. Daca veti cistiga, va puteti recupera banii ulterior.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare p.v Cristian81 Cristian81 Buna seara, acum cateva zile in jurul orei 23 in calitate de presedinte de bloc , cat si de locatar , am sunat pe telefonul fix al sectiei de politie din ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - politia rutiera cezara ioana cezara ioana Pentru ca am imprumutat masina unui prieten in seara de sambata 28.02.2015, ora 21.30 si acesta a fost oprit de catre masina MCV- politie rutiera ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr o problema ca ... NicNic78 NicNic78 Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr o problema ca sa stiu cum o pot rezolva. Am un baiat de 16 ani si 8 luni care a avut altercatii cu un alt ... (vezi toată discuția)