avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Pentru terenuri agricole vândute fără ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Pentru terenuri agricole vândute fără acte notariale, ...

Bună seara! Pentru terenuri agricole vândute fără acte notariale, fără cadastru, cei care le exploatează pot intra legal în posesia lor, după un număr de ani de când le lucrează, fără ca vânzătorul să fie obligat a face cadastrul? În cazul în care actualul proprietar decedează, neavând moștenitori, cum se poate rezolva problema pentru cumpărători?
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 12:25, 29 Iunie 2022
In ce sens sunt "vandute"? Cu chitanta de mana, sunt doar lasate in folosinta si exploatare fara nici un fel de acte? Dati niste explicatii in plus.
Nu mai deschideti alte topicuri in legatura cu .... Sa aiba acesta o continuitate.
Ca sa puteti detine legal un drept de proprietate asupra terenurilor (posesia o aveti, inteleg, fiindca le exploatati), va trebui sa mergeti in instanta, in contradictoriu cu vanzatorii si in baza chitantei de mana sa solicitati pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare. Apoi veti face cadastrul si veti intabula. Cadastrul, inainte, il poate face doar vanzatorull fiindca dvs. nu sunteti proprietar.
La fel se procedeaza si daca moare vanzatorul si nu are mostenitori insa va veti judeca cu statul. E destula bataie de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren agricol tarcomnicu teodor aurelian tarcomnicu teodor aurelian cum pot sa cumpar terenuri agricole daca acestea nu au cadastru si intabulare pot face la notar un act de vanzare cumparare, sau alta modalitate de a face ... (vezi toată discuția)
Dupa vanzare unui teren extravilan cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza marturie marturie Dupa vanzare unui teren extravian cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza. In urma cu vreo 10 ani doi batrani soti si sotie, au vandul viceprimarului un ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra unor terenuri agricole branzovenescu branzovenescu Avem in discutie 3 terenuri 1. primul cu titlu de proprietate 2. al doilea mostenit cu mostenitor 3. mostenit in indiviziune cu alti doi mostenitori pentru ... (vezi toată discuția)