avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu pot obtine certificatul calificat de mostenitor, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu pot obtine certificatul calificat de mostenitor, cum trebuie ...

Nu pot obtine certificatul calificat de mostenitor, cum trebuie sa procedez ?


vic010923 a scris:

Am inteles punctul d-voastra de vedere, nu vreau sa ma cert, mai am o ultima intrebare si anume, dau declaratia si obtin certificatul de calitate de mostenitor, dar dupa, in final, nu mai revin pentru certificatul de mostenitor, ce se intampla atunci ?


Nimic.
O sa aveți doar un certificat care va atesta calitatea de moștenitor. Însă nu e act de proprietate.
Ca sa deveniți proprietar pe bunuri va trebui sa obțineți un certificat de moștenitor.
Aveti un caz din experienta, in care, dupa cum se poate intampla, sa aibe datorii si acestea sa cada exclusiv in sarcina mostenitorului, in loc sa se deduca din masa succesorala, poate pasivele sunt mai mari decat activele.
Conform spuselor colegilor, mai sus, nu ar trebui sa fie nici o problema, asta am inteles, dar ma intereseaza daca aveti la cunostiinta un astfel de caz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art. 1114 stabileşte că moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimonial succesoral, proporţional cu cota fiecăruia. Cu alte cuvinte, în cazul în care există doar datorii în patrimoniul succesoral, moştenitorul nu este obligat să plătească aceste datorii din sursele personale, întrucât moştenitorii răspund pentru datoriile defunctului doar cu bunurile din patrimoniul succesoral.

nu veti da un leu de la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii teo1980 teo1980 Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in solutionarea unei probleme privind dezbaterea mostenirii. In august 2007 a decedat tatal meu. Mama este in ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a mostenirii constata de notar???? oana_marria oana_marria Am si eu o intrebare: astazi la un dosar ce are ca obiect partaj succesoral, reclamanta a depus o declaratie data in fata notarului prin care specifica faptul ... (vezi toată discuția)