avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum solicită instanța o întâmpinare de la pârât ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum solicită instanța o întâmpinare de la pârât in termen ...

Cum solicită instanța o întâmpinare de la pârât in termen de 25 zile cronologice ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:33, 30 Iunie 2022
25 de zile calendaristice de la data la care paratului i-a fost comunicata actiunea reclamantului (data de pe stampila postei); se vor numara 25 de zile fara prima si ultima zi; adica, daca se primeste cu data postei 01.07, incepem sa numaram din 02.07, 26.07 este ziua nr.25, ultima zi e 27.07.
Instanta transmite prin posta o adresa in care pune in vedere obligatia formularii intampinarii in 25 de zile de la primire sub sanctiunea decaderii din dreptul de a propune probe si invoca exceptii, adresa insotita de actiunea formulata de reclamant si inscrisurile depuse in sustinerea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)
Depunere raspuns la intampinare dupa modificare cerere cf. art. 204 alin.(1) c.p.civ. Alin Ursu Alin Ursu Buna, Am o nelamurire cu privire la prevederile art. 204 alin. (1) C.proc.civ. Acesta spune: \\"[i]Art. 204: Modificarea cererii de chemare în ... (vezi toată discuția)
Chemat in judecata civila Nepotul Nepotul Buna seara, Am fost chemat in judecata pt dezbaterea de mostenire. Am primit o Comunicare in Adresa emisa pe 26 septembrie, ea contine: In legatura cu ... (vezi toată discuția)