avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună ziua! Vă expun situația mea: sunt in procesul ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună ziua! Vă expun situația mea: sunt in procesul construirii ...

Bună ziua! Vă expun situația mea: sunt in procesul construirii unui imobil familial, arhitectul sa ocupat de întocmirea documentației necesare precum și a autorizației de construire. Am demarat lucrările iar după turnarea fundației am fost sesizat de către vecin că încadrarea imobilului pe parcelă nu este conformă cu PUG/PUZ, imobilul având 1 m retragere față de gardul vecinului. M-am uitat prin documente și într-adevăr, PUG specifică o retragere de minim 2 m pe latura respectivă. Am contactat proiectantul iar acesta mi-a comunicat că pentru parcelă respectivă este un PUZ care reglementează retragerile și așezarea imobilului pe parcelă conform proiectului. Întrebarea mea este ce se întâmplă dacă vecinul merge mai departe în instanță? Cine este vinovat de această problemă, dacă se dovedește că vecinul are dreptate? Cine despăgubește pe cine? Ce obligații am eu? Se poate să am autorizația de construire anulată?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:40, 16 Iulie 2022
daca am sti cine are dreptate, n-ar mai fi nevoie de instante. cereti o consultatie unui avocat specializat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere autorizatie constructie conform exceptiei de urbanism - parcele adiacente Flori_ Flori_ Buna ziua, Detin o parcela intravilan curti constructii, cu PUZ expirat in 2016 si vreau sa obtin autorizatie de constructie. Am front la strada si 2 case ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Acord vecin pentru construire locuinta 2nuci 2nuci Vreau sa imi construiesc pe terenul meu un imobil p+2+m. Am obtinut autorizatia de construire si am o mica mare nelamurire! Am un acord de la vecinul meu, ... (vezi toată discuția)