avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. În 2020 a fost declarat neconstitutionl, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. În 2020 a fost declarat neconstitutionl, art. 164 ...

Bună ziua. În 2020 a fost declarat neconstitutionl, art. 164 C.civ., in baza căruia am obținut de la insatata de judecata statutul de tutore pentru mama mea
... 86 ani cu demență mixtă. A aparut legea 164 în 2022 care schimba cerințele instsaurate de vechea lege. Fiind la sat nu am stiut de această schimbare, nimeni ( adistenta sociala locala ) nu m-a înștiințat. Aceasta lege nu are norme de aplicare? Voiam să descopăr singura ceea ce trebuie să fac, fără notar și comisionul lui. Mă puteți indruma, vă rog frumos, cum trebuie să abordez acum această situație. Mama nu poate ridica singura de pe pat.... și toate celelalte. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Lylyca , utilizator 15:25, 8 Iulie 2022
Notarul va poate spune gratis.
Mergeti sa va lămuriți.

Nu cred ca va afectează CCR.
Doar la noua decizie se va aplica.
Va mutumesc foarte mult, Respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am fost desemnata prin decizie judecatoreasca, tutore ... Lylyca Lylyca Buna ziua. Am fost desemnata prin decizie judecatoreasc, tutore pentru mama....86 ani, dementa mixta.......in mai 2019. In 2020 articolul 164 C.civ. a fost ... (vezi toată discuția)
Instituirea tutelei asupra mamei bolnave ContSters61389 ContSters61389 Mama este grav bolnava de dementa mixta si intentionez sa deschid actiune pentru tutela.Vreau sa stiu daca dupa instituirea tutelei pot sa o internez intr-un ... (vezi toată discuția)
Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)