avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata si impilinirea varstei de 65 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata si impilinirea varstei de 65 ani, recalculare pensie

buna ziua, deoarece m-am pensionat anticipat si am impilinit deja varsta de 65 de ani pentru limita de varsta, pentru recalcularea pensiei este nevoie sa depun o solicitare la casa de pensii sau se recalculeaza fara a depune o solicitare in acest sens,
Cel mai recent răspuns: ilie575 , utilizator 15:21, 19 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
Art.64
(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată se transformă în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin adăugarea perioadelor asimilate și a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plății pensiei anticipate.
(2) Transformarea pensiei anticipate în pensie pentru limită de vârstă, în condițiile prevăzute la alin. (1), se face din oficiu.

O atentionare a casei locale nu strica.
buna ziua, va multumesc, o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta gluten gluten Pensia anticipata va deveni pensie pentru limita de varsta, din oficiu ?Sau trebuie sa depun o cerere?Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensionar anticipat mai 2011 Petrus_barbu@yahoo. Com Petrus_barbu@yahoo. Com La 60 de ani m- am pensionat anticipat 39 ani de munca pensie anticipata calculata 460 Ron nici azi nu sint trecut la pensie normala Ce trebuia facuta din ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta meri_tt meri_tt Buna ziua Sunt pensionat cu pensie anticipata cu penalizare,luna viitoare voi intra la pensie de drept,adica la 60 si 10 luni.Trebuie sa merg la casa de ... (vezi toată discuția)