avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună! De curând am aflat ca sunt insarcinata, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună! De curând am aflat ca sunt insarcinata, problema este ...

Bună! De curând am aflat ca sunt insarcinata, problema este ca am 17 ani, urmând în iarna sa fac 18,deși sarcina nu a fost una programata îmi doresc sa mi-o asum și sa nu renunt la copil. Parintii mei ar avea vreun drept legal sa scape de aceasta sarcina fără acordul meu? Ce a-și putea face în cazul în care ar încerca ceva? A-și putea parasi casa părintească fără a avea probleme?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 19:23, 18 Iulie 2022
Nu sunt ei insarcinati, deci nu au de ce sarcina sa scape.
Tatăl copilului unde e?
El ce "pozitie" are vizavi de starea dvs?
Tatăl copilului este alături de mine, își dorește de asemene și el sa ne asumam aceasta sarcina și sa creștem acest copil ( el are un loc de munca stabil și un venit destul de bun, are o locuință a sa, chiar mi-a sugerat sa ma mut la el însă nu cred ca este posibil sa fac asta fără acordul părinților mei)

raluk0207 a scris:

Tatăl copilului unde e?
El ce "pozitie" are vizavi de starea dvs?

Parintii stiu de sarcina?
De preferat, din toate punctele de vedere, ar fi sa va casatoriti. Prin casatorie, dobanditi capacitate deplina de exercitiu, inainte de implinirea varstei de 18 ani.
Dar, pentru ca inca sunteti minora, chiar si pentru casatorie, aveti nevoie de acordul parintilor.
Cu sarcina...nu o sa va faca nimeni avort cu forta.
Părinții mei nu știu de sarcina, nici nu stiu cum sa procedez cu ei ținând cont ca au planuri mari pentru mine și nu sunt de acord nici cu prietenul meu, nu ar accepta o sarcina din partea mea niciodată. De aceea m-am și gândit sa plec de acasă doar ca am teama de a nu putea sa ma întoarcă înapoi

Alte discuții în legătură

Sunt minora si vreau sa fug de acasa Andreea florea Andreea florea Buna.. sunt minora in varsta de 14 ani.. vreau sa ma mut la iubitul meu .. dar parintii mei nu sunt de acord.. ce se intampla daca fug de acasa? Gen daca ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Buna as vrea si eu sa stiu. ce pot face sa ma mut cu iubitul ... Calincristina123 Calincristina123 Buna as vrea si eu sa stiu. Ce pot face sa ma mut cu iubitul meu el are 19 ani si eu 16 suntem de un 1 si4 luni si ne iubim foarte mult plus ca ne simt de mici ... (vezi toată discuția)