avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, urmeaza sa nasc in septembrie si as dori sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, urmeaza sa nasc in septembrie si as dori sa stiu daca ...

Buna ziua, urmeaza sa nasc in septembrie si as dori sa stiu daca pot sa incredintez copilul parintilor mei. Motivul pentru care vreau sa fac acest lucru este pentru ca nu il voi recunoaste pe tatal copilului si daca acesta va dori pe viitor sa faca demersuri pentru a-si cere drepturile sa nu poata face nimic. Nu consider ca isi merita rolul de tata deoarece chiar stiind ca sunt insarcinata nu s-a interesat deloc de mine in cele 9 luni de sarcina si pentru ca nu as vrea sa impart copilul cu el, sa il plimb cand la el, cand la mine. Mentionez ca nu sunt casatorita.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
Paulaiuliaciubotaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paulaiuliaciubotaru , utilizator 18:15, 22 Iulie 2022
Nu este posibil ce vreți dvs sa faceti. Procedura adopției este anevoioasa iar copilul nu se încadrează in categoria celor adoptabili.
Ce puteți face însă este sa solicitati în instanta sa exercitati in mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra copilului astfel încât sa nu depindeti de tata.
Contactați un avocat și o sa va explice în detaliu.
iar copilul nu se încadrează in categoria celor adoptabili


La ce va referiti?

Adoptia nu e in interesul copilului, nu e cazul sa deveniti sora copilui dvs.
De încredintat copilul parintilor, nu e o solutia si ar fi ceva temporar.
Asteptati sa vedeti daca tatal isi va recunoaste copilul, apoi, daca va fi cazul, va veti adresa instantei pt exercitarea autoritatii parintesti numai de catre dvs.
Poate va gasiti un sot care va adopta copilul si tatal nu va mai avea ce face, oe cine sa recunoasca.
Legea nu sancționează comportamentul sau.
Daca nu va apărea la rubrica tata nu o sa va doară capul.
Depinde de el...
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Stați liniștită, ca dacă nu l-a interesat pana acum, nu o sa apară din neant, ca să recunoască copilul.
Mai ales ca recunoașterea vine "la pachet" si cu obligația de a plăti pensie alimentara pana ce copilul finalizează studiile.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea benevola la drepturile parintesti in vederea adoptiei AncaElena48 AncaElena48 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legala si am nevoie de cateva lamuriri. Sunt insarcinata iar tatal copilului nu vrea sa isi asume responsabilitatea fata ... (vezi toată discuția)
Recunoaștere copil buna ziua.as dorii sa va întreb si eu ceva. ... Ioana04 Ioana04 Recunoaștere copil Buna ziua.As dorii sa va întreb si eu ceva. Am o fetita de 2 ani si 7 luni,care este trecută doar pe numele meu.In certificatul ei,la ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor andradacraciunica andradacraciunica Buna ziua, intentionez sa divortez, am doi copii monori, insa unul este nascut inaintea casatoriei cu tatal lui, iar acesta nu l-a recunoscut.Celalat copil ... (vezi toată discuția)