avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere ...

Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere?
Analiza fizica facuta de politie va poate impune montarea camerel;or de supraveghere. Vedeti Legea nr. 333/ 2003 republicata. O gasiti aici: [ link extern ]
Buna ziua,

Aveti nevoie de analiza de risc la securitatea fizica daca manageriati o societate comerciala care detine bunuri sau valori cu orice titlu, indiferent de natura capitalului social (Legea nr. 333/2003, Art. 2) sau doriti sa va protejati bunurile si familia prin instalarea unui sistem profesionist de alarmare. Simpla achizitie si instalare a unui sistem de alarma nu este suficienta daca doriti sa fiti cu adevarat protejat. Pentru ca sistemul de securitate instalat sa va asigure o protectie eficienta este important sa fie bazat pe o evaluare de risc care sa identifice vulnerabilitatile si riscurile asociate obiectivului (locuinta, sediu, hala industriala, etc.).


Pe teritoriul României activitatea de paza, protecție și monitorizare a sistemelor de supraveghere și alarmare împotriva efracției este reglementată de următoarele acte normative:

Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu completările și modificările ulterioare
Hotărârea nr. 301 din 11 aprilie 2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor
Norma metodologică de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor din 11.04.2012.


Când este monitorizarea video obligatorie?


Legea 333/2003 și normele sale de aplicare prevăd situațiile în care monitorizarea video este obligatorie.

„Pentru casierii furnizori şi servicii de utilităţi, puncte colectare ori depozitare numerar, cu plafon de peste 10.000 euro sau echivalent, măsurile de securitate cuprind mijloace de protecţie mecanofizică a personalului şi valorilor şi sisteme de supraveghere video, semnalizare ameninţare, detecţie a efracţiei cu conectare la dispecerat de monitorizare.”

Art. 19. (2) al Normei metodologică de aplicare a Legii nr. 333/2003
Potrivit art. 66 din Legea nr. 333/2003, referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, companiile sunt obligate sa realizeze o analiza de risc la securitatea fizica, efectuată de un Evaluator la securitate fizică autorizat de Poliția Română

În vederea identificării unui Evaluator la securitate fizica autorizat se va consulta Registrul Național al Evaluatorilor, disponibil pe site-ul Poliției Române.

Aveti in vedere respectarea principiilor și a temeiurilor legale prevăzute de Regulamentul UE 679/2016, „GDPR”.

Amenzile ce pot fi aplicate sunt ridicate.

Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistem supraveghere video biserica BX BX Sistem supraveghere video biserica Se doreste instalarea unui sistem de supraveghere cu camere video in curtea unei biserici pentru a preveni furtul. Care ... (vezi toată discuția)
Instructiuni mai 9/2013 - metodologie efectuare analize de risc robertmihairadu robertmihairadu Buna ziua, Cine ma poate ajuta, va rog. Instr. MAI nr. 9/2013, conf Legii 333/2003, prevad intocmirea \\"metodologiei de efectuare a analizelor de risc\\" in ... (vezi toată discuția)
Montaj camere video de supraveghere OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua as avea o intrebare, detin un PFA cu codul caen 9511 \"reparatii intretinere si etc pentru electronice\". stiu ca montajul de camere e putin cam ... (vezi toată discuția)