avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui meu (decedat) ...

Bună ziua! Va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui meu (decedat) are cota parte la bunurile tatalui meu, pe care le a dobandit inainte de casatoria cu ea.
Care sunt demersurile legale care le pot face pentru a afla conturile sotiei tatalui meu, pentru ca aceasta nu vrea sa le declare la notar pentru succesiune. Va mulțumesc anticipat!
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, are dreptul la 1/4.
Informații despre conturile soției, nu aveți cum sa obțineți, fiind confidențiale. Conturile sunt ale sale. Înțeleg ca trăiește. De ce ar trebui aduse la masa succesorala?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Pai conturile sotiei nu sunt bunuri comune cu tatal meu?
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Bordeiu Paul Marius a scris:

Pai conturile sotiei nu sunt bunuri comune cu tatal meu?



Nu.
Buna ziua! Sunteti sigura de răspuns? Este vorba de bani adunati in timpul casatoriei cu tatal meu, nu provin din mosteniri proprii ale sotiei tatalui. Este posibil ca tatal meu sa fi fost doar imputernicit la cont. Va mulțumesc pentru sprijin!

Alte discuții în legătură

In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Succesiune. am făcut succesiune după soția tatălui meu (am ... Lukas90 Lukas90 Succesiune..am făcut succesiune după soția tatălui meu (am avut împuternicire) iar la suma de bani care a avut-o la banca notarul a împărțit 1/2 cu ... (vezi toată discuția)