avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, As avea nevoie de un pic de ajutor. Este ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, As avea nevoie de un pic de ajutor. Este vorba despre ...

Bună ziua,

As avea nevoie de un pic de ajutor.

Este vorba despre un credit făcut în 2008 și cu încetarea plății acestuia în 2010, în 2019 mi s-a impus executare silita.

Ulterior am aflat ca pe legea C75/2019 a CJUE încă pot sa ii acționez în judecata.

Însă, caut legea care reglementează termenul maxim prin care aceștia au voie sa mai impună executare. Din câte am înțeles au un termen de 5 ani de zile, iar ulterior acestui termen se prescrie datoria.

De asemenea o lege care reglementează penalizarile și dobânzile. Contractul meu a fost cesionat de la BANCPOST la Kruk, si aceștia cer pentru un credit de 6500E, 19500E.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Leonardo.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:48, 29 Iulie 2022
Buna ziua, termenul de prescriptie este de 3 ani, nu de 5 ani si incepe sa curga de la data la care vi s-a declarat scadent anticipat creditul. Penalitatile de intarziere sunt reglementate prin contractul de credit, art 1576 Cod Civ. si urm pentru cesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)