avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Sunt divortata de un cetatean strain care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Sunt divortata de un cetatean strain care locuieste ...

Buna seara. Sunt divortata de un cetatean strain care locuieste in Romania. Sentinta de divort de divort este definitiva si irevocabila cu custodie comuna. Avem impreuna un copil de 4 ani, iar tatal insisita sa ii faca pasaport pasaport in strainatate. Fara acordul meu, oare va putea obtine un ordin prezidential pentru obtinerea pasaportului si a nationalitatii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 02:15, 27 Septembrie 2022
Buna ziua!
Nu poate face nimic fara consimtamantul dvs.
Va atasez un link edificator.
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai nationalitate si apoi pasaport daca e cazul. Despre ce tara vorbim?
Ruwanda. Ambasada Ruwandei din Germania.
Multumesc din suflet pentru raspuns,
Tatal poate solicita in instanta suplinirea consimtamantului pt calatorie in strainatate, emitere pasaport. Avand in vedere ca Romania a ratificat conventia cu privire la drepturile copilului (dreptul la nationalitate, libera circulatie, mentinere legaturi familie...), cel mai probabil instanta va incuviinta suplinirea consimtamantului. Nu trebuie sa va dati acordul doar pt ca oricum ar putea obtine in instanta. Daca va actioneaza in instanta consultati un avocat....
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt mama a doi bebeluși (unul de 2 anișori, celălalt ... Treb Treb Buna ziua, Sunt mama a doi bebeluși ( unul de 2 anișori, celălalt de 2 luni ), născuți dintr-o relație cu un cetățean german, eu având cetățenia ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)