avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Investitiile pe bursa, intr-un ETF cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Investitiile pe bursa, intr-un ETF cu acumuare, facute ...

Buna ziua,

Investitiile pe bursa, intr-un ETF cu acumuare, facute anterior casatoriei vor fi considerate bun comun sau bun propriu in cazul unui posibil partaj?

In cazul in care este considerat bun propriu, dividendele reinvestite automat de catre ETF se considera bun comun?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:17, 16 August 2022
Un ETF cu Acumulare este un ETF care reinvestește în mod automat fluxurile de numerar pe care le generează instrumentele pe care le deține în portofoliu. Când vorbim de fluxuri de numerar mă refer în special la dividende și dobânzi.

Fiind constituit inaintea casatoriei nu va fi considerat bun comun ci propriu. Fructele (dividende) bunului propriu pastreaza caracterul initial, acela de bun propriu.

Fiind cu acumulare, dividendele care deja am stabilit ca sunt bun propriu, raman cu acelasi caracter, crescand valoarea unitatilor de fond detinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj actiuni la bursa Ewa Ewa Buna ziua, Detin un portofoliu pe bursa dinaintea casatoriei. Am cumparat si vandut succesiv actiuni si am ajuns la un portofoliu ce valoreaza semnificativ. ... (vezi toată discuția)
Dividentele=bunuri comune? maricica_nistor@yahoo.com maricica_nistor@yahoo.com Detin o societate de innaintea casatoriei. Dupa casatorie, dividentele obtinute devin bunuri comune? Multumesc. (vezi toată discuția)
Divort George2007 George2007 Buna ziua, Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: Vreau sa divortez, dar am o firma actele firmei au iesit de la ORC inainte cu aprox o ... (vezi toată discuția)