avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Sunt divortata de tatal baiatului meu (14 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Sunt divortata de tatal baiatului meu (14 ani) de ...

Buna seara!
Sunt divortata de tatal baiatului meu (14 ani) de 8 ani. Am primit custodia exclusiva a copilului, iar tatal a fost obligat sa plateasca lunar 25% din salariul mediu pe economie. El nu a contribuit cu nici un ban la cresterea copilului de vreo 10 ani…am si o declaratie data de el pe propria raspundere ca nu a trimis nici un ban. Ma pot folosi de acest lucru ca sa-l decad din drepturile parintesti.
Mentionez ca 4 ani nu a avut deloc contact cu copilul si apoi a reaparut si doar vorbesc din cand in cand la telefon.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:59, 16 August 2022
Puteti sa cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca, e tot ce ati putea obtine.
In ce priveste pensia, executati-l silit pt suma stransa in ultimii 3 ani, apelati la un executor..
Daca pensia e in suma fixa cereti in aceeasi cerere la instanta si marirea pensiei.
Aveti deja autoritate parinteasca excluisva, nu va ajuta cu nimic decaderea din drepturile parintesti si nici nu aveti calitate procesuala sa solicitati decaderea ci doar Protectia Copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie minor ioana_livia ioana_livia buna seara. amm trait in concubinaj 3 ani de zile. in 2011 , a venit pe lume baiatul meu. initial copilul a fost trecut pe numele meu, la insistentele tatalui ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna cand parintii locuiesc in orase diferite ContSters129337 ContSters129337 Cum se exercita custodia comuna cand parintii locuiesc in orase diferite? In cazul meu, am de 8 ani custodia fiului meu. Tatal are program de vizita (poate sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)