avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ...

Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ieftina și sigura pentru a nu beneficia copii soției de a 2? Sau vânzare cumpărare?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
cand persoana are descendenti, nu este recomandat.

de ce, ca ajung in instanta ? ajung oricum daca nu se inteleg.
balarie cred ca il considerati doar dv., Prin testament, omul isi exprrima dorinta asupra averii sale, cum si-ar dori ca urmasii sai sa imparta intre ei averea sa. Daca pe mostenitori ii doare undeva de dorintele lui, cu atat mai mult nu ar trebui sa le dea din timpul vietii, nu au decat sa isi scoata ochii apoi.

si nu cred ca testamentul e panaceu universal, dar poate fi o varianta, de aia l-am trimis la avocat ca pe forum, nu dezvolta.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2022
gi-jane2, moderator
Codul civil romanesc votat de alesii nostri stabileste niste reguli clare pentru succesiune. Daca eludezi legea , aceasta nu te mai apara. In legislatia romaneasca recte Codul Civil regulile succesiunii difera de regulile partajului. Orice solutie de bypass-are a regulilor Codului civil poate crea satisfactie pentru cel in viata, dar daca moare nu va afla ce se va intampla la succesiunea dupa el. Astfel, iertat sa-mi fie, solutia radicala ar fi ca tatal sa divorteze, apoi partaj si gata poate sa va dea orice in siguranta. Regulile succesiunii este tributul pe care trebuie sa-l plateasca romanii pentru privilegiul de a fi casatoriti.
Daca bunurile sunt proprii ale tatalui dumneavostra, poate sa va doneze nuda proprietate si sa isi instituie, lui si sotiei, drept de uzufruct viager.
Daca bunurile sunt comune cu actuala sotie, poate sa va doneze doar partea lui - ceea ce inseamna ca la un moemnt dat veti ajunge coproprietar cu fratii vitregi, care vor mosteni partea ce se cuvine mamei lor.
Și dacă dvs. muriți, iar moștenitorii dvs., care vor fi atunci, poate unii cu drepturi rezervate, decid să vândă totul, iar tatăl dvs., cu soția, pe care se pare că nu prea o aveți la inimă, ajung în stradă. Am văzut cazuri ciudate, când s-au încercat manevre care să evite cursul firesc al lucrurilor, că nu știm ordinea în care "dăm cu piciorul în găleată".
Vi s-a explicat foarte clar: soția tatălui, la decesul acestuia, moștenește 1/4 din bunuri. Deci copiii acesteia, la moartea ei, pe care se pare că toată lumea îi detestă, vor moșteni acest sfert din casă. Merită acest sfert să vă puneți tatăl într-un posibil pericol?

Liviur83 a scris:

Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ieftina și sigura pentru a nu beneficia copii soției de a 2? Sau vânzare cumpărare?

Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
hotumattua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea ... L. M L. M Buna ziua, Am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea problema. Sora mea vrea sa-mi lase prin testament un apartament, ea are un copil care este ... (vezi toată discuția)