avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! 1. Se poate dispune desfiintarea postului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! 1. Se poate dispune desfiintarea postului (la un job) ...

Buna ziua!

1. Se poate dispune desfiintarea postului (laun job) pe perioada cat angajatul se afla in concediu medical?
2. Daca s-a dat decizia de incetare cu desfiintare post si angajatul intra in cm (concediu medical) , termenul de desfiintare se suspenda ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 26 August 2022
Desființarea postului este practic o formă de concediere (pentru motive obiective) a salariatului. Concedierea (sub nicio formă) nu se poate dispune pe perioada concediului medical. Concedierea, chiar și prin forma propusă de dumneavoastră, nu poate fi dispusă decât după încetarea concediului medical.
1. Desființarea unui post poate avea loc în perioada concediului medical.

2. Pe durata concediului medical, preavizul acordat la concediere se suspenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm rozi88 rozi88 Buna ziua , Intrebare: Angajatorul pregateste sa trimita preavizul , dar eu sunt in Concediu Medical. Sunt obligat sa iau cunostinta de preaviz si el cand ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani intrerupe preavizul? lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua sunt insarcinata si in urma cu o luna am anuntat directorul de departament si pe cel de la resurse umane cu privire la aceasta stare de fapt (adev ... (vezi toată discuția)