avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cadourile trebuie restituite? Va salut.Ma confrunt cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cadourile trebuie restituite? Va salut.Ma confrunt cu următoarea problema: am avut o relație ...

Va salut.Ma confrunt cu următoarea problema: am avut o relație cu un...domn..care s a oferit in momentul in care mașina mea s a defectat sa mi cumpere alta pentru că tine la mine și fiica mea pe care o cresc singura și vrea să mă ajute.mentiinez că eu am ales mașina..eu am folosit o strict(domnul nu are permis de conducere) și este in posesia mea acum.in urma comportamentului domnului(consum excesiv de alcool jigniri minciuni și refuzul de a mă ajuta Intr o situație deosebită recurgând la șantaj pentru a obține favoruri sexuale etc) l am părăsit.domnul dorește auto înapoi.mentionez că actele sunt pe numele lui însă mașina nu a fost niciodată la el în posesie...fiind "cadou". bineînțeles că nu doresc sa i o restitui( nu merita) și as vrea sa știu dacă mă va obliga instanța să i dau cadoul înapoi.multumesc.am uitat sa precizez că am fost și logodiți.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2022
Alchimiamemento, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia să treceți mașina pe numele dvs. Ar putea să vă acuze de abuz de încredere, care constituie o infracțiune.
Mulțumesc de răspuns.Totusi.....Abuz de încredere? Dar a fost făcută cadou pentru a fi folosita de mine ( ceea ce sa întâmplat și nu pe nedrept căci nu i am schimbat..." Scopul" sa zic așa...e penibil ...mă scuzați dar în momentul în care i se dau papucii și nu i convine tot el are câștig de cauză ba mai mult sunt pasibilă eu de dosar penal...mai exact pt ce...pt refuzul de a o restitui? Nu ar trebui să aibă o hotărâre judecătorească mai întâi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2022
Alchimiamemento, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
„Cadoul„ trebuia trecut pe numele dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Furt? Sechestrare de bunuri? Nici vorba de asa ceva.


Masina e insa a omului care acte pe ea, e a lui. Dvs v-a dat sa o folositi.
Daca era cadou, era pe numele dvs.
Ca sa nu aveti de plata su cheltuieli de judecata dati-o inapoi. Nu aveti nici cea mai mica sansa in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cadou autoturism PinteaS PinteaS Buna ziua, in urma cu doi ani, am primit cadou un autoturism. Contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si nu apare nicaieri in acte numele persoanei ... (vezi toată discuția)
Ridicare ilegala autoturism marianmarco marianmarco Ma numesc Marian Rosca. In data de 31.01.09 mi-a fost ridicat autoturismul, de catre RADP, firma care se ocupa cu aceasta activitate in Cluj-Napoca, pe motiv ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat gustiD gustiD Buna ziua As avea si eu o problema si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa recuperez niste bani Am avut o relatie cu o fata din romania ,eu sant stabilit ... (vezi toată discuția)