avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cadourile trebuie restituite? Va salut.Ma confrunt cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cadourile trebuie restituite? Va salut.Ma confrunt cu următoarea problema: am avut o relație ...

Va salut.Ma confrunt cu următoarea problema: am avut o relație cu un...domn..care s a oferit in momentul in care mașina mea s a defectat sa mi cumpere alta pentru că tine la mine și fiica mea pe care o cresc singura și vrea să mă ajute.mentiinez că eu am ales mașina..eu am folosit o strict(domnul nu are permis de conducere) și este in posesia mea acum.in urma comportamentului domnului(consum excesiv de alcool jigniri minciuni și refuzul de a mă ajuta Intr o situație deosebită recurgând la șantaj pentru a obține favoruri sexuale etc) l am părăsit.domnul dorește auto înapoi.mentionez că actele sunt pe numele lui însă mașina nu a fost niciodată la el în posesie...fiind "cadou". bineînțeles că nu doresc sa i o restitui( nu merita) și as vrea sa știu dacă mă va obliga instanța să i dau cadoul înapoi.multumesc.am uitat sa precizez că am fost și logodiți.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2022
Alchimiamemento, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moralmente, ar trebui sa ii dați mașina înapoi.
Dacă e asa rău domnul respectiv, nu ar trebui sa ii folosiți lucrurile lui, achitate de el.
Pentru ca legal, masina e a lui.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul ca si alti alti domni inteligenti fac astfel de cadouri dar bunurile suntn pe numele lor,au fost cazuri si in presa cu haine de blana masini etc.Domnii generosi inceteaza sa mai fie generosi cand relatia se termina.Nu aveti nici un drept asupra masinii,din punct de vedere legal..
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acte figureaza respectivul domn asa ca vrand nevrand o sa i-o dati inapoi. Cale de scapare nu exista. Nici dumnealui nu a avut minte de gaina sa treaca actele pe numele dumneavoastra. Prin munca asidua si cheltuieli limitate aveti posibilitatea sa va cumparati o masina din resurse proprii care sa fie proprietatea dumneavoastra. Succes!
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
ibn, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca promemoria chimiei nu a fost una cu happy end...intreaga dvs. povestioara este una plina ...de controverse.
Ati avut o relatie cu domnul, ba chiar ati fost logoditi, dar va santaja pentru a obtine relatii sexuale...adica relatia ar fi fost una platonica?!...ma indoiesc, pentru ca din descriere, avea menirea de a raspunde unor nevoi (ex. dvs. aveati nevoie de masina, de un tip cu care sa va faca curte, etc, nefiind implicata intr-o alta relatie, iar domnul avea la randul lui nevoi probabil nesatisfacute.

Trebuie sa stiti ca relatia a doua persoane de sex opus, adulte, are la baza atractia sexuala, care sta la baza perpeturarii speciei (este valabil cam pentru orice fiinta miscatoare de pe aceasta planeta), asa ca pe viitor, daca nu are alta orientare sexuala, va trebui sa stiti la ce va asteptati.

Si apropos de santaj....mai priviti inca odata situatia...pentru ca eu as zice ca dvs. l-ati santajat pe dumenealui....astfel ca daca nu a mai percutat (probabil tot cu vreun ajutor de natura materiala), v-ati suparat si v-ati luat jucariile, tocmai pentru a-l determina sa va accepte conditiile...modul dvs de actiune este generat de anumite traume, unele dintre ele fiind chiar din vremea copilariei, pe care nu le constientizati.

Din punct de vedere legal, luati-va gandul ca sunteti proprietara acelui auto...asta este, daca ati prestat in natura, ramaneti totusi cu faptul ca v-ati folosit o perioada de acel auto....dvs stiti daca ati atins acel "break even point" (se pare ca relatiile pentru dvs. se rezuma doar la partea materiala, si care intodeauna trebuie sa fie cu semnul plus/+).

Daca totusi tineti la aceea persoana si vreti sa construiti o relatie adevarata, va sfatuiesc sa consultati amandoi un psiholog specializat pe probleme de cuplu (daca este italian sunt convins ca o sa il ajutati dvs, cu traducerea sau gasiti unul care stie limba), pentru ca sunt probleme care au rezolvare, ideea este sa le constientizati si sa analizati daca asta va doriti sa incercati in viitor.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
mrays99, utilizator
Buna ziua,
Masina este proprietatea domnului, prin urmare, la solicitarea sa, ea trebuie restituita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadou autoturism PinteaS PinteaS Buna ziua, in urma cu doi ani, am primit cadou un autoturism. Contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si nu apare nicaieri in acte numele persoanei ... (vezi toată discuția)
Ridicare ilegala autoturism marianmarco marianmarco Ma numesc Marian Rosca. In data de 31.01.09 mi-a fost ridicat autoturismul, de catre RADP, firma care se ocupa cu aceasta activitate in Cluj-Napoca, pe motiv ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat gustiD gustiD Buna ziua As avea si eu o problema si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa recuperez niste bani Am avut o relatie cu o fata din romania ,eu sant stabilit ... (vezi toată discuția)