avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Venituri de pe urma scrierii unei carti
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Venituri de pe urma scrierii unei carti

Bună ziua! Mă puteți îndruma într-o situație? Am scris o carte și în curând aș dori să o trimit la tipografie și să încep să o vând. Cum aș putea face acest lucru într-un mod legal? Am o Întreprindere Individuală neplatitor de TVA, care are ca activitate principala frizeria. Se poate să îmi vând cartea prin această firmă? Care ar fi pașii necesari din punct de vedere contabil să încasez și să declar veniturile din vanzarea acestei cărți? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:11, 12 Septembrie 2022
puteti sa va faceti contract de drepturi de autor cu tipografia si atunci aceasta va va retine impozitul de 10% la venitul net ( 60% din venitul brut) .
Pt CAS si CASS se va cumula venitul din I.I. cu cel din drpturi de autor pentru plafonul de 12 salarii minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit, cas, cass oana.osc oana.osc Bună ziua! În luna iunie a acestui an, am încetat contractul de muncă cu agenția la care lucram, în scopul reorientării profesionale. În iulie, am ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din arenda avrigeanu.ileana avrigeanu.ileana Ce contributii se mai retin la sursa de arendas? Tot impozit si sanatate? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Contributia cas si cass se calculeaza la venit brut sau net? eupopescu eupopescu Buna seara! Pe internet sunt articole contradictorii. 1. Contributia CAS si CASS pe 2023 se calculeaza tinand cont de venitul brut, sau de net? 2. ... (vezi toată discuția)