avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... OUG nr.120/2021
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

OUG nr.120/2021

Ținând cont că din Iulie 2022 conform unei OUG , cel care aduce mașina din spațiul european, trebuie sa îi facă și RAR-ul. Cât de legal e cea ce sugerează acest domn în discuția de mai jos.
Eu:
Cum se procedează cu CIV-ul din 22.07.2022 nu o mai poate scoate decât cel care a cumpărat mașina din afara țării.

Samsar
Mașina se vinde cu contract din afara țării
Direct pe numele tău

Eu
Ii poți face tu RAR, eventual îți fac transfer bancar cu costurile necesare pentru a efectua RAR.ul. mi se pare ciudat ce zici tu mai sus.

Samsar
Dacă ii fac eu rarul mașina trebuie sa fie vândută de pe firma
Iar la aceasta suma se adauga TVA
Pot face asta nu am o problema
Dar nu mai este același preț
Noi avem mașinile in custodie.
Și le vindem pentru ei
O putem și înmatricula nu este o problema
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
VasileRvd, utilizator
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 11:18, 19 Septembrie 2022
@latka
Ba da, în esență tot evaziune fiscală e. Samsarii își conservă veniturile și statul pierde în continuare TVA-ul.

exista riscuri pentru cumparatorul final ddaca acepta sa semnze contractul de vanzare cumparare direct cu presoana din afara tarii?

Riscurile cumpărătorului sunt acelea care vin la pachet cu achitarea unei mașini fără o minimă verificare proprie. Trebuie încredere oarbă să dai mii de euro pe ceva ce îți cumpără altul și vezi înainte doar în poze.
Sper să se găsească o soluție și pentru șmecheria asta.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati-mi voie sa nu fiu de acord :
1. Am explicat anterior ca statul nu (mai) pierde TVA-ul. De aia masina e si mai scumpa.
2. Firma de aici nu cumpara, tine masinile in custodie.
3. Riscurile cumparatorului care doreste masina direct din afara si nu din Romania sunt exact aceleasi si daca se duce dupa ea pina acolo (mai costa si drumul). Tot niste poze vede inainte. Verificarea masinii nu tine de faptul ca vine de acolo sau de aici, ci de negocierea pe care o faci cu cel ce o vinde. Costa si verificarea unei masini.

Credeti ca daca cineva cumpara o masina care a fost inmatriculata prima data in Romania, pe mii de euro, nu exista riscuri ? Nu fac apologia cumparatului de masini de la acesti intermediari, dar, pina la urma este o afacere legala, mitul masinii nemtesti tinuta de o batrinica in garaj va merge in continuare si, ca in orice afacere, e o negociere intre doi participanti, vinzatorul si cumparatorul. Prost nu e cel ce vinde...
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
latka, moderator
A mai fost acum multi ani conditionarea eliberarii CIV ului decat pe numele celui care a cumparat masina de afara.
Eu cred ca reglentarile de acum incearca sa loveasca si 'samsarii" persoane fizice care au facut din adusul masinilor o meserie, pentru fiscalizarea profitului realizat.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2022
mcolaborare, utilizator
Cum procedeaza baietii destepti. Pt. o suta de lei il imputernicesti la notar pe X sa cumpere in numele tau si apoi sa-ti aduca autoturismul. Tu ai cautat pe site-uri germane/olandeze si ai gasit ceva ce-ti place. Vorbesti cu firma/persoana privata si va intelegeti la pret. Ti-a trimis si vanzatotul zeci de poze si ore de filmare. Imputernicitul merge la adresa pe care i-o dai, vede masina, o fotografiaza si o filmeaza si el, face ce-i zici. Daca esti de acord ti-o cumpara si ti-o aduce pana in fata casei. Pt. toate aceste servicii scoti din buzunar in jur de 500 de euro.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
mcolaborare a scris:


Eu cred ca reglentarile de acum incearca sa loveasca si 'samsarii" persoane fizice

În special pe ei.

DlGoe a scris:

Pt. toate aceste servicii scoti din buzunar in jur de 500 de euro.


Practic omul tot dă bani în plus, și nu puțini, dar în loc ca acești bani să meargă în buzunarul statului, ceea ce, în final, ar fi bine pentru toată lumea, se duc în buzunarul samsarului și e bine doar pentru el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Pacalit de un samsar Alin D Alin D Buna ziua. Am cumparat o autoutilitara de la un samsar inmatriculata in Olanda. I-am scos numerele rosii, am facut RCA-ul apoi am mers la RAR sa fac ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce ... Cole86 Cole86 Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce mașini din străinătate,când trebuie sa îți elibereze certificatul fiscal: pe loc sau ... (vezi toată discuția)
Masina cu acte false gms80sixtreme gms80sixtreme Buna ziua As vrea sa va supun atentiei o problema mai delicata pe care o am.In luna aprilie a acestui an am contactat un cunoscut care se ocupa cu adusul ... (vezi toată discuția)