avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca eu am avut contract de munca cu 2 ore de la 1 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca eu am avut contract de munca cu 2 ore de la 1 ianuarie pana ...

Daca eu am avut contract de munca cu 2 ore de la 1 ianuarie pana in iulie inclusiv si apoi cu 8 ore, cand se implineste conditia pentru a lua somaj de a avea minimum un an de cotizatie? Timpul cat contractul a fost de 2 ore se imparte la 4 si se aduna cu lunile cat contributia a fost pentru 8 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 16 Septembrie 2022
Care este data de incetare a c.i.m. ?
Contractul a inceput pe 1 ianuarie 2022, cel de 2 ore iar din 1.08.2022 am continuat cu 8 ore. Contractul de 8 ore este inca in vigoare dar vreau sa stiu cat este nevoie sa fiu pe acest ultim CIM de 8 ore, pentru a beneficia de somaj? Am nevoie de 1 an pe ultimul contract sau 1 an mai putin 1.75 luni cat ar fi transformata contractul part time in full time ca si cotizatie?
aveti 7 luni lucrate cu 2 ore ... ceea ce inseamna 1.75 luni stagiu de cotizare la somaj. Astfel, va mai trebuie 11 luni lucrate cu 8 ore/zi.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat 6 ore pe zi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore? 4 ore ... (vezi toată discuția)
Conditii beneficiere de somaj ... CRM2013 CRM2013 Buna ziua! In ce conditii beneficiaza de somaj o persoana, care, a avut contract la de munca la o firma, de 4 ore din septembrie 2021 pana in august 2022, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca timp partial dzay dzay Buna ziua. Intrebarea mea este legata de contractele de munca cu timp partial. Nestiind ce e relevant si ce nu, am sa expun problema cu toate ... (vezi toată discuția)