Buna ziua,
Am fost casatorita timp de 17 ani si am avut 2 copii; de 7 ani am divortat, iar in urma divortului cei 2 copii au ramas in custodia mea (tatal lor nu se intereseaza de ei). Dupa divort, am aflat ca fostul meu sot a facut tot felul de marsavii in numele meu (in timpul casatoriei) pentru care, chiar dupa 4 ani de plimbari prin tribunale am fost buna de plata (nu intru mai mult in detalii). Intre timp m-am recasatorit si acesta are si el 2 copii, pe care-i crestem tot noi (mama lor este plecata si nu prea are treaba lor).Intrebarea care se pune: avem 2 apartamente, cumparate impreuna, dar inainte de casatorie, ambele pe numele sotului, ce demersuri ar trebui sa facem ca in cazul in care se intampla ceva cu noi, un apartament sa ramana la cei 2 copii ai mei (din prima casatorie) si un apartament sa ramana copiilor lui (din prima lui casatorie), fara ca eu sa fiu implicata (avand in vedere problemele pe care le am cu cei de la finante (propriri) ). Va multumesc anticipat pentru raspuns
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
din ce ziceti, pare ca sotul e proprietar, apartamentele sunt bunurile lui proprii, iar daca moare inaintea, dvs mosteniti 1/4 copiii lui, 3/4.
Daca moare dupa dvs, copiii lui mostenesc.
sotul dvs poate dona un ap copiilor dvs si sa va dea dvs drept de uzufruct viager sau prin testament sa lase copiilor dvs un ap si copiilor lui un ap