avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligativitatea de plata a contributiilor in cazul ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligativitatea de plata a contributiilor in cazul unui PFA.

Buna ziua. In cazul unui PFA in care veniturile anuale sunt mai mari decat plafonul de 30600 lei dar persoana fizica este si angajat la o alta firma la care plateste CAS si CASS pe salariu, mai exista obligativitatea platii de CAS si CASS la PFA?
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:58, 19 Septembrie 2022
Da, le veti plati plati. Nu are legatura obligativitatea de plata a contributiilor la un pfa cu faptul ca in acelasi timp mai aveti si un contract de munca valabil cu un angajator.
Da, se plătește.

Treceți la normă de venit. Aceasta se micșorează dacă sunteți și salariat și, astfel, nu mai depășiți plafonul.

Din ce localitate sunteți și ce activitate desfășurați?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas și cass la venituri din dobinzile titlurilor de stat Punctulet Punctulet Buna ziua, Daca as obtine venituri din dobinzile titlurilor de stat care sunt neimpozabile, trebuie sa platesc CAS CASS daca dobanzile anuale nu depasesc ... (vezi toată discuția)
Pfa si salariat - taxe si contributii Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Buna ziua, Pentru un angajat care are si un PFA in alt domeniu, avand in vedere ca plateste impozit, CAS si CASS ca angajat, mai este necesar sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica detine un pfa stela chelner stela chelner Buna ziua, Persoana fizica, detine un PFA pentru care depune Declaratia unica. La venitul realizat plateste si contributie de sanatate. Insa este si asociat ... (vezi toată discuția)