avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara! Știu ca sunteți preocupați cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara! Știu ca sunteți preocupați cu admiterea din aceasta ...


Bună seara!
Știu ca sunteți preocupați cu admiterea din aceasta perioada.
Însă, îndrăznesc sa va distrag atenția cu o speță.

Acum o săptămână mi-a fost sparta casa și faptasii, prinși după aproximativ 3 zile, mi-au sustras o cutie cu valori in se aflau aproximativ 10 mii de eur pe care nu-i mai au și înscrisuri doveditoare ale unor drepturi de proprietate asupra unor terenuri și 2 case, precum si fotografii cu familia mea si alte lucruri cu valoare sentimentala cărora le-au dat foc impreuna cu cutia de valori în încercarea de a-si șterge urmele.
Cei doi au fost inculpați și acum sunt pe arest preventiv de câteva zile.
Banii erau proveniți dintr-un credit și știu ca o sa ma întrebați de ce i-am retras din cont , pentru ca urma sa achit niște materiale de construcții și sa plătesc manopera.
Inculpații s-au angajat inca din fata JDL ca vor restitui banii cu ajutorul familiilor lor.
Întrebare: cum trebuie abordata aceasta situație în relația cu banca în încercarea de a închide creditul pentru ca familiile celor doi nu au posibilități de a-mi restitui banii?
Exista vreo șansă ca măcar o parte din datorie sa fie stinsa ?
La cât poate fi estimat prejudiciul ?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 11:45, 27 Septembrie 2022
Nu văd ca fiind posibilă stingerea măcar parțială a datoriei către bancă doar pentru că ați fost jefuit. În sensul că deși ați putea să le aduceți dovezi certe că așa s-a petrecut fapta, pentru ei nu ar putea constitui un motiv de a vă exonera de restituirea creditului. Vor putea eventual să vă faciliteze o amânare a plății, dar nu și stingere de datorie. Contractele de credit sunt concepute astfel încât orice ar fi, ei nu rămână în pagubă. Desigur, există clauze privind forța majoră. Dar oare faptul că ați fost jefuit ar putea fi luat în calcul drept forță majoră? nu. Pentru că acest fapt ar fi putut fi evitat cu mai multă diligență din partea dvs. și, de altfel, a oricărei alte persoane.
Cât privește prejudiciul, doar dvs. îl puteți estima.
Dacă familiile inculpaților nu vă vor despăgubi, iar inculpații sunt săraci lipiți, va trebui să vă resemnați într-un final.
Este punctul meu de vedere. Poate alți colegi vă pot da mai multe informații și mai multă speranță. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am terminat o poprire iar acum l-a ultima transa de ... Crzcristi Crzcristi Buna ziua, am terminat o poprire iar acum l-a ultima transa de bani mi-au fost luați o suma de bani mai mare decat era nevoie pentru stingerea datoriei, am ... (vezi toată discuția)
Executari silite mihaelalx mihaelalx Am un credit ipotecar la care am intarziat cu plata aproape 90 de zile din cauza faptului ca mi s-au diminuat veniturile. De fapt, firma nu mai are activitate ... (vezi toată discuția)
Delapidare fonduri de catre fosta administratora Avran Razvan - Cabinet Avocat Avran Razvan - Cabinet Avocat situatia de fapt: in ianuarie 2008 s-a constatat in urma sistarii caldurii si apei calde ca fosta admin. nu a platit facturile din ultimii 2 ani, rezultind ... (vezi toată discuția)