avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pret succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pret succesiune

Buna ziua! As dori sa fac succesiunea dupa mama mea care a decedat, am fost 3 mostenitori, dintre care 2 au renuntat la mostenire(am declaratiile lor facute la notariat). Au trecut 2 ani si jumătate de la deces. Imi puteti spune va rog, la ce pret sa ma astept? Am intrebat un notar si nici nu a vrut sa imi calculeze. Pe certificatul fiscal scrie ca garsoniera are 24,36 mp utili, 34,10 mp suprafata construita desfășurata. Valoare totala imp cladire 84707,52. Stiu ca va trebui sa platesc si 1% impozit la stat. Garsoniera se afla in municipiul Botosani. Ati putea, va rog sa imi spuneti cat ma costa totul ca sa stiu cat sa strang. Am folosit eu calculatoare de taxe de pe net dar am auzit ca in de fapt preturile notarilor sunt mai mari, poate ma puteti ajuta cu niste preturi reale. Multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
Augusta92, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 07:23, 28 Septembrie 2022
Mergeți la alt notar,aceștia calculează taxele.in funcție de valoarea imobilului în grila notariala plus restul taxelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? am titlul ... skoda2022 skoda2022 De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? Am titlul de proprietate si act de vanzare cumparare pe apartamentul care a fost al parintilor mei. De ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune broscuta1000 broscuta1000 Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul în care copiii doresc ca moștenirea să revină integral mamei? MelisaMelisa MelisaMelisa Buna, In urma decesului sotului acum 4 luni eu si cei doi copii majori suntem mostenitorii de drept. Puteti sa imi spuneti cum se procedeaza in cazul in care ... (vezi toată discuția)