avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bună ziua! În urma unui control ANAF al unei firme ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bună ziua! În urma unui control ANAF al unei firme (pe 6 ani ...

Bună ziua! În urma unui control anaf al unei firme (pe 6 ani în urmă), aceștia au găsit marfă care a fost luată pe persoană fizică. Problema este că în cazul de față furnizorul este Metro Cash &Carry, iar TVA-ul de achiziție a fost deja plătit, au facturile cei de la Anaf cu lucrul acesta.... Atunci de ce, cei de la Anaf îi impun agentului încă o dată să plătească TVA la toată suma, la toată valoarea produsului, calculată cu un adaos mediu...?

Nu este ilegal? O parte din TVA a fost deja plătit către furnizor, în momentul achiziționării produselor de la acesta, acest lucru fiind dovedit prin facturi...

Ce se poate face în acest caz?
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 19:50, 25 Octombrie 2022
Este adevarat, ANAF mai are mult de lucru cu partea de consiliere si asistenta contribuabili...dar tb sa fim de acord ca nici evaziunea fiscala nu este de acceptat!
Ca regula generala...cand te apuci de afaceri, obligatoriu sa ai langa tine un contabil si un avocat de incredere,....cheltuieli care ai fi avut posibilitatea sa le deduci...si cu siguranta nu ai fi ajuns in aceasta ipostaza...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E mai bine sa iau tigari si fara factura? ContSters115447 ContSters115447 Am deschis de vreo luna un magazin general,si vand tigari de vreo 200-300 din 1000 lei vanzare pe ziua respectiva in conditiile in care eu am nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Companie neplatitoare de tva userSRL userSRL Buna ziua. Doresc sa deschid o firma de comert electronic si sunt cam nelamurit in ceea ce priveste TVA-ul. Daca am sa declar compania neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)
Comert ca persoana fizica SofiaCJ SofiaCJ Buna ziua. Ce se intampla daca achizitionezi ca persoana fizica produse din Romania sau UE (platesti TVA in Romania sau tara respectiva) si apoi vinzi aceste ... (vezi toată discuția)