avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua stimați juriști, o întrebare. În urmă ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua stimați juriști, o întrebare. În urmă cu aproximativ ...

Buna ziua stimați juriști, o întrebare.

În urmă cu aproximativ doi ani, o cunoștință m-a recomandat unei persoane să-i repar laptopul. În primă fază i-am reparat laptopul totul ok până am primit un telefon că laptopul are din nou probleme cauzate de această dată de pisica dânsului care a urinat pe el.

Ca și specialist, i-am spus că acest laptop nu se mai poate repara, are daune hardware cauzate de contactul cu lichid care contribuie la oxidarea plăcii de bază și mai ales că era urină l-a stricat de tot. În general contactul cu minerale sau apă sărată dăunează mult mai rău față de contactul lichid cu apă dulce de ex.

In fine, i-am zis că nu am ce să-i mai fac, singura soluție pentru el este să-i înlocuiesc placă de bază dar nu am de unde plăci și posibil coaxialul de semnal - fiind un laptop extrem de vechi cu antecedente, placa video prăjită, necurățat a devenit un "crap" ca să zic așa. El a insistat ca laptopul să rămână la mine că poate găsesc eu ceva pentru el, eu am zis că nu, nu merită și sunt șanse extrem de mici să găsesc placă pentru el fiind repet un laptop foarte vechi.

Am zis: ce se poate întâmpla, dar îl ține degeaba fiindcă tot stricat îl ia înapoi.
Ok.

După doi ani mă sună că vrea laptopul înapoi deși nu s-a interesat de el, Un an aprox l-am întrebat ce facem, că eu nu vreau să-l mai țin la mine fiindcă ocupă spațiu degeaba, nu mi-a răspuns. Revenind, m-a sunat că vrea laptopul eu i-am zis că l-am aruncat la gunoi și exact așa am facut, îl țineam degeaba în casă. Apoi m-a amenințat cu poliția că îmi face reclamație, că nu știu ce. Eu i-am explicat, păi tu ai insistat, nu eu.

Întrebarea mea este; după doi ani mă pot alege cu reclamație/plângere? Țin să precizez că totul s-a întâmplat pe principiul "fără acte, martori, etc."
Bineînțeles că din această situație penibilă pentru mine am tras învățăminte.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2022
Dinamo44, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dinamo44 , utilizator 10:16, 10 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in primul rand, nu e indicat sa minta, in al doilea trebuie sa se prezine daca e citat.
Mulțumesc, nu am să mint niciodată în asemenea situații. Nu am primit nimic, se pare că a fost doar o amenintare. Nu are dovezi și nici martori. Doar mi l-a predat și atât.

gi-jane2 a scris:

in primul rand, nu e indicat sa minta, in al doilea trebuie sa se prezine daca e citat.

Eu de ceva timp am firmă de așa ceva. Mi-am pus termeni și condiții clare ca să nu se mai întâmple așa ceva. Gândiți-vă că am fost onest cu el și i-am cerut și bani foarte puțini la prima reparație. Mulțumesc că v-ați luat din timp să-mi răspundeți. Apreciez enorm!

hotumattua a scris:

Nu știu, nu-mi amintesc, au trecut doi ani, ajut multă lume. Are vreo dovadă în susținera celor afirmate? Asta trebuie să fie poziția dvs.
Nu aveți obligația să vă prezentați la poliție, nici măcar la solicitarea procurorului, nici măcar în instanță, dacă aveți doar calitatea de pârât. Nici măcar la interogatoriu, cerut de partea cealalată, cu riscul de a fi considerat actul de refuz ca un început de recunoaștere. Doar la refuzul de a vă prezenta ca martor într-o cauză puteți fi amendat sau, în anumite circumstanțe, adus cu mandat.
Puteți da declarații în toate împrejurările de mai sus, pentru a termina o acțiune. Dar, atenție, "cine vorbește primul pierde", "orice declari poate fi folosit împotriva ta". După cum ați aflat din media, marii șmecheri se prevalează de "dreptul la tăcere".
Acest răspuns este doar o detaliere a recomandării d-nei gi-jane2. Vedeți-vă de treabă și pe viitor, nu uitați de înțelepciunea populară: facerea de bine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laptop stricat de catre cei din service, ce pot face? Costi_0 Costi_0 Buna ziua, am si eu o problema in legatura cu reparatia unui laptop. CONTEXT: Am fost cu acesta la un service autorizat pentru a il repara (Salut IT), l-am ... (vezi toată discuția)
O problema cu un servce it marcu1989 marcu1989 Salut prieteni!! am si eu o intrebare pentru voi ! daca ma puteti ajuta s pe mine cu un sfat sa sa ma indrumati ce sa fac !! In luna octombrie - noiebrie ... (vezi toată discuția)
Laptop in service RaduA2015 RaduA2015 Buna ziua, Va contactez in legatura cu un laptop lasat intr-un service! Problema laptopului este ca s-au varsat lichide pe placa de baza.. El functiona pe ... (vezi toată discuția)