avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salariu soti bun comun ???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salariu soti bun comun ???

Salutare, caz practic, cuplu de tineri casatoriti doresc sa achizitioneze un apartament, barbatul are un salariu mai mare decat femeia, amandoi contribuie cu bani pentru a il achizitiona. Peste cativa ani se strica treburile si intervine divortul, cum se realizeaza impartirea, procentual in functie de cat a contribuit fiecare sau 50-50? La final de zi sunt interesat daca in cadrul unei casnicii salariul este bun comun prin lege, ceea ce mi s-ar parea aberant, prin vointa sa fie bun comun suna altfel.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 16:18, 22 Noiembrie 2022
decat sa tot incercati variante, mai bine spuneti care etreaba, cu ce problema va confruntati?
Cu nicio problema, doar vreau sa stiu situatiile posibile in caz de divort
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
atunci reveniti cand veti avea o problema.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ipotetic sotia che;luie tot salariul pentru intretinerea gospodariei si a copiilor si sotul doar 20% din venituri, iar veniturile sunt sensibil egale, sa nu va imaginati ca cei 80% economisiti sunt banii dvs proprii.

Daca avem diferente mari de venit atunci este o cu totul alta discutie, insa in oricare dintre ipoteze salariul este bun comun.

Cat la suta din comunitate reprezinta contributia sotului si cat a sotiei este cu totul alta problema si va fi decisa cu ocazia divortului, in baza probelor, daca sotii nu se inteleg, urmand ca in urma stabilirii cotelor de contributie fiecare sa iasa din mariaj cu bunuri care sa satisfaca cota.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Bun, acest raspuns mi-a clarificat viziunea, asta si voiam sa aud, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Bună seara! daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost ... Lucialucretia Lucialucretia Bună seara! Daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost făcută înainte de căsătorie și pământul de sub casă soțul îl are moștenire, eu am ... (vezi toată discuția)
Partaj - dividende penna penna Un prieten a fost casatorit timp de 4 ani cu o persoana de conditie f modesta, o slujba cu salariu minim, fara studii superioare, dintr-o familie sub mediocra. ... (vezi toată discuția)
Apartament achiziționat prin programul prima casă înainte de căsătorie. care ar putea fi pretențiile viitorului soț în caz de divorț? Liubova Liubova Buna ziua. Sunt divortata de aproximativ 3 ani si am o fetita de 6 ani. Dupa divort am vandut apartamentul care l-am avut bun comun cu fostul sot si fiecare am ... (vezi toată discuția)