avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituirea proprietatii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituirea proprietatii Buna seara! Am o proprietate in rural si gardul despartitor al ...

Buna seara!
Am o proprietate in rural si gardul despartitor al proprietatilor este realizat din plasa de peste 50 ani.
Unul dintre vecinii mei nu doreste sa participe in cota egala la refacerea gardului despartitor invocand ca nu are bani si ca nu-l intereseaza dar nici nu imi da voie sa curat terenul de copacii crescuti pe hotar si cei ce se afla la mai putin de 2m de hotar.
Cum pot proceda pentru a-l determina sa permita accesul muncitorilor si utilajelor pentru indepartarea copacilor si refacerea gardului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 18:44, 26 Noiembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Problema cu cei doi metri este legat de faptul ca unii copaci sunt în terenul lui și înclinați spre gard pe linia de hotar iar el nu vrea să-i taie.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa tai un pom din curtea mea pentru că umbrește curtea vecinului? sorinsorinel43 sorinsorinel43 Buna ziua, in curtea mea in mediu rural am un copac situat la 1 m de gardul cu vecinul. Exista si o diferenta de nivel intre propietati de cca 2m, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Întâmpin o problemă cu vecinul terenului, a plantat ... F. Maria. F. Maria. Bună ziua! Întâmpin o problemă cu vecinul terenului, a plantat pomi fructiferi(mar, par, nuc), pe linia de hotar sau maxim 10 cm de ea, nu a respectat nici ... (vezi toată discuția)