avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj casa parter+mansarda
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj casa parter+mansarda

Buna ziua. Tocmai am iesit dintr-un divort.Am impreuna cu fosta sotie o bucata de pamant pe care am construit o casa, acum fiind la rosu. Deocamdata am acte doar pe pamant pe numele nostru, autorizatia de constructie fiind pe numele meu, dar din timpul casatoriei.Dupa divort vreau sa fac actele pe casa doar pe numele meu. As vrea sa stiu daca se imparte casa 50%- 50% in conditiile in care casa va fi terminata numai de mine
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
AndreiZa, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:34, 2 Februarie 2010
Sulta poate fi platita si esalonat?
buna ziua!
doar cu acordul celuilalt copartas.
daca aceasta nu este de acord atunci va terbui patita de la data ramanerii definitive a hotararii de partaj.
Multumesc de raspunsuri, dar in cazul in care nu este de acord cu esalonarea, ce s-ar putea intampla? Adica daca nu am banii. Se poata imparti cumva casa?
buna ziua!
daca imobilu va este atribuit dvs si nu aveti banii de sulta atunci se poate ajunge la executarea silita a imobilului.
deci ganditi-va bn dc solicitati atribuirea in natura a bunului.
Banii oricum nu-i am. Astea inseamna ca ori dau la pace sa platesc esalonat, ori o sa-i dau o parte din casa, ca altfel risc sa pierd totul

Alte discuții în legătură

Cum se poate face partajul? catalucan catalucan Buna ziua, am construit o casa (parter + mansarda )impreuna cu fosta sotie. Dupa divort avem partajul. Casa este la rosu si s-a construit din banii luati ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)