avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tevi caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tevi caldura

Buna ziua. As vrea sa stiu daca este vreo lege care sa ma oblige sa nu tai tevile de la CET in conditiile in care am centrala proprie si sunt proprietar al apartamentului.Deasupra mea mai sunt locatari care nu au centrala proprie.
Buna ziua!
Cu respect, am urmarit cateva topicuri referitor la tevile de caldura , si as relua discutia privind acestea.
Sunt proprietarul unui apart. de la et. 4(ultimul et.) detin CT. In aceasta iarna in baie s-a fisurat teava de caldura care vine de la etajele inferioare(turul care se folosea ptr aierisire). Am mers urgent la CET si acolo mi s-a spus ca daca nu am incalzire de la CET, sa-mi rezolv singur problema, sa merg la seful de bloc sa inchida caldura ca sa-mi rezolv problema.
Problema am rezolvat-o in felul urmator , am rupt teava definitiv si am pus un dop.
nereusind altfel ptr ca fisura s-a produs la nivelul pardoselii si teava era rodata de rugina suficient de mult. Pe toata coloana(sub apartamentul meu) doar proprietarul de la et.2 bineficiaza de caldura CET-ului. Dupa cateva saptamani a venit la mine nedumerit. I-am explicat ce se intamplase. D-lui a dorit refacerea instalatiei. Asta implica deranjul proprietarului de la et.3(care are CT) ptr prelungirea tevei la et 4(sudat, flex, etc), cu care eu nu am fost de acord.,si i-am propus sa-si puna aierisitor automat la el la etaj(la caloriferul de la baie) si astfel nu va mai avea probleme cu aerisirea. Propriet et.2 nu a fost de acord pe motiv de ce sa faca deranj la el in apartament? ca el vrea sa refaca instalatia initiala...(adica la mine si la et.3).
L-am trimis sa-si rezolve problema la asociatia de locatari. ptr ca eu nu sunt beneficiar de serviciul furnizat de CET.
Intrebarea este:
Cum se poate rezolva corect aceasta situatie d.p.d.v. a tuturor?
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
vicpalag, utilizator
@vicpalag
Desi ati procedat cu violenta, rupand conducta de caldura, adica v-ati razbunat pe teava si pe vecinii care inca mai au caldura de la CET, ceea ce nu e prea "cusher", totusi, acum, aveti dreptate. Vecinul de la 2 sa-si faca aerisire pentru ca el este ultimul pe verticala care mai primeste caldura pe teava.

Chestia cu deranjul mie mi se pare numai o chestiune de orgoliu. Acum daca tot s-a intamplat, o rezolva asa cum propuneti Dv. si nu mai exista discutii pe viitor. Parerea mea!
elga50 a scris:

@vicpalag
Desi ati procedat cu violenta, rupand conducta de caldura, adica v-ati razbunat pe teava si pe vecinii care inca mai au caldura de la CET, ceea ce nu e prea "cusher", totusi, acum, aveti dreptate. Vecinul de la 2 sa-si faca aerisire pentru ca el este ultimul pe verticala care mai primeste caldura pe teava.

Chestia cu deranjul mie mi se pare numai o chestiune de orgoliu. Acum daca tot s-a intamplat, o rezolva asa cum propuneti Dv. si nu mai exista discutii pe viitor. Parerea mea!

Nu a fost cu violenta:">, asa a fost intamplarea, ba chiar am oferit suportul ptr a repara situatia la el. Trecand de modestie, am incercat sa rezolv problema tocmai ca sa pastram o relatie suficient de buna intre vecini. Dar fiecare se gandeste la comoditatea sa...
Ref la subiect , acel proprietar nu a mai facut nici o intervetie sau demers venind vremea calda.
D.p.d.v. legal el ne poate forta sa se faca lucrarea la et 3 si 4, pentru ca ar trebui sa inceapa de sub tavanul de la et3.?
Multumesc!
Nu exista legal, decat daca la etajele superioare ar mai fi existat oameni care sa se incalzeasca de la CET. E o chestiune care se poate transa in asociatia de proprietari care sa investeasca ceva bani pentru a rezolva aerisirea la etajul 2. E doar teava comuna. Vecinul de la 2 trebuie doar sa permita efectuarea lucrarii la el - in baie, dupa cum spuneti Dv. ca ar fi configuratia tevilor...... sau poate se gaseste o alta solutie tehnica.
elga50 a scris:

Nu exista legal, decat daca la etajele superioare ar mai fi existat oameni care sa se incalzeasca de la CET. E o chestiune care se poate transa in asociatia de proprietari care sa investeasca ceva bani pentru a rezolva aerisirea la etajul 2. E doar teava comuna. Vecinul de la 2 trebuie doar sa permita efectuarea lucrarii la el - in baie, dupa cum spuneti Dv. ca ar fi configuratia tevilor...... sau poate se gaseste o alta solutie tehnica.

Deci, in principiu se poate face astfel de aierisiri in fiecare camera la et2 si sa dispara tevile de la et 4?

Alte discuții în legătură

Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)