avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune: am deschis un proces de anulare a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune: am deschis un proces de anulare a unui cert. de moștenitor eliberat ...

Am deschis un proces de anulare a unui cert. de moștenitor eliberat din p.c.t nostru de vedere în fals.Suntem 4 frați unul deschide succes.dupa un parinte fara să anunțe notarul că ceilalți au acceptat tacit moștenirea(legea 18 FF) .Fratii nu s-au prezentat la notar iar decizia a fost că fratele este unic moștenitor iar ceilalți sunt straini de succesiune prin neacceptare. Va rog sa mi spuneti daca e posibil așa ceva și putem contesta în instanță.multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:23, 31 Ianuarie 2023
Tocmai că ceilalți frați au acceptat in termen moștenirea,6 luni prin efectul legii18/1991
. Multumesc
Kyandra a scris:

Notarul nu are pe cine să întrebe, el doar atestă documentele aduse de părți și cele eliberate de primărie, precum și ce spun cei doi martori care atestă în fața notarului care sunt moștenitorii defunctului.

Apoi... sub ce formă a operat aprobarea tacită a succesiunii? Vă dau câteva exemple întâlnite în practică: organizarea și plata înmormântării, plata impozitului, lucrarea pământurilor, mutarea moștenitorilor în casa persoanei decedate, folosirea de către moștenitori a bunurilor decedatului, etc. situații care pot fi probate cu martori. Am avut cazuri în care erau mai mulți frați, doar unul rămas în casa părintească care s-a ocupat de tot, iar peste n ani apar și ceilalți, care susțin că au drept la tot. Nimic mai fals: dacă în 6 luni de la deces, posibilii succesori nu au acceptat moștenirea expres (la notar) sau tacit (prin gesturi, fapte care să dovedească dorința de a se îngriji de patrimoniul decedatului), pierd vocația succesorală.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să se adreseze instanței de judecată cu o acțiune civilă, și să dovedească în fața judecătorului că au acceptat moștenirea în termenul de 6 luni.
Instanța va soluționa cauza, și va da o soluție conform probelor din dosar.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii teo1980 teo1980 Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in solutionarea unei probleme privind dezbaterea mostenirii. In august 2007 a decedat tatal meu. Mama este in ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)
Succesiune mamymeu82 mamymeu82 mama mea a decedat in dec 2010,atunci tatal meu si doi frati au fost la notar si au facut succesiune,suntem 5 frati de toti ce s a intamplat cu partea noastra ... (vezi toată discuția)