avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Pe data de 12 decembrie am fost sunat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Pe data de 12 decembrie am fost sunat de la firma ...

Bună ziua. Pe data de 12 decembrie am fost sunat de la firma la care lucram ca și consultant vânzări și mi s-a spus ca din data de 13 decembrie nu mai pot veni la munca. Eu lucram la o companie producătoare de telefoane mobile care colaborează cu un lanț mare de retail din România. Data la care m am angajat a fost 1 iulie. După 6 luni în care am fost bătaia de joc a superiorului meu (îmi vorbea necorespunzător, ma ameninta ca face în asa fel încât sa fiu dat afara) nu i am mai suportat atitudinea și i am blocat numărul pentru a evita orice fel de discuție. După doua zile primesc un apel de la firma la care eu și superiorul meu eram angajați și mi se spune la telefon ca nu mai am ce cauta la munca. Mi s-a înaintat foaia de încetare a contractului cu acordul părților. A durat 3 zile și nu am vrut sa o semnez. Au folosit o tactica destul de urata și mi au zis ca dacă nu o semnez și se întrunește comisie disciplinara o sa dea foarte urat la viitoarea angajare. Nu am mai știut ce sa fac în momentul acela și am semnat decizia de comun acord. As dori sa ii dau în judecata pentru a-mi obține jobul înapoi. Nu vreau sa cer despăgubiri și nici alte sume de bani. Este posibil dacă pierd acest proces firma la care am lucrat sa îmi ceara la rândul lor despăgubiri pentru ca i am dat în judecata. Este vreo șansă să câștig acest proces ?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:58, 19 Ianuarie 2023
Nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti .. trebuie sa demonstrati ca ati fost fortat sa semnati asa ceva.
Nu trebuia sa semnati, f puțin probabil sa castigati acest proces.
Mergeti sa va sfatuiti cu un av specializat pe litigii de munca.
VladMoraru78 a scris:

... Este posibil dacă pierd acest proces firma la care am lucrat sa îmi ceara la rândul lor despăgubiri pentru ca i am dat în judecata. ...
Mulțumesc.

daca actiunea in instanta le creeaza un prejudiciu , atunci este posibil.
veti plati cheltuieli de judecata daca pierdeti procesul, nu despagubiri.
Se pot obtine si despagubiri .

Alte discuții în legătură

Contract de munca in neregula Eu1585 Eu1585 Sunt angajata la o firma de aproximativ 6 luni. Mi s-a dat contractul de munca abia acum o luna, deja semnat de contabila, superiorul meu invocand o scuza ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa semnez un angajament de plata ? Robert_Flavius Robert_Flavius La locul de munca s-a constatat o lipsa destul de mare din care fac parte si citeva telefoane mobile foarte scumpe.Sunt suspectati doi angajati dar nu se poate ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca honeybunny21 honeybunny21 In 5 oct am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata (doar cu o anexa pe 2 ani) si in contract era stipulat ca 3 luni sunt de proba.Vineri cand am ... (vezi toată discuția)