avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, vă rog să mă sprijiniți cu un răspuns ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, vă rog să mă sprijiniți cu un răspuns relativ ...

Bună ziua,
vă rog să mă sprijiniți cu un răspuns relativ la cele ce urmează: în anul 2002, am lucrat cu contract de muncă pt doua firme apartinand acelorasi asociati. Deși am avut vechime continua și am primit salariul corect, una dintre firme, la care aveam si norma intreaga și carnetul de muncă, banuiesc ca dintr-o eroare nu a făcut formalitățile (declarație nominală etc.) pt luna septembrie 2002. Nu am știut despre acest fapt până de curând, când am accesat baza de date a CNPP, unde figurez cu stagiu de cotizare pt luna sept. 2002 doar aferent remunerației (infime) primite de la cealalta firma.
Societatea la care aveam funcția de bază și care nu a făcut declarațiile (doar pt o singura luna în 4 ani de vechime) este în funcțiune.
Pt că am un punctaj mic și mă pregătesc de pensionare, pt mine fiecare fracțiune de punct contează și vă rog frumos să mă sfătuiți cum pot corija această eroare. Posed carnetul și contractul de muncă, care a avut valabilitate până în anul 2004. Vă mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 31 Ianuarie 2023
Solicitati angajatorului sa mearga la Casa de pensii sa solicite programul de declaratii, respectiv si ce documente trebuie depuse pentru acea declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare pensie de stat sorineldobre sorineldobre am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. ... (vezi toată discuția)
Poate fi folosit, la recalculare pensiei, fluturasul cu diferentele salariale? anele2010 anele2010 In carnetul de munca al unui pensionar cumulard, o institutie a completat activitatea/salariul, pt perioada mai-august 2010 (4 luni). In septembrie ... (vezi toată discuția)
Erori inregistrari electronice privind activitatea in munca Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Sunt pensionata anticipat partial cu penalizare din anul 2013. Acum indeplinesc conditiile pt. pensionarea pt. limita de varsta. Verificand datele ... (vezi toată discuția)