avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La parterul blocului functioneaza un bar in baza unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La parterul blocului functioneaza un bar in baza unei autorizatii ...

La parterul blocului functioneaza un bar in baza unei autorizatii emise de Primarie in 2019. La vremea respectiva Asociatia a dat aviz pentru ca proprietarul afacerii a spus ca deschide cafenea, fara sa prezinte un document in care sa prezinte cod CAEN, promitand ca va fi liniste si se va servi numai cafea.
Intre timp, localul s-a transformat in bar, cu vanzare bauturi alcoolice , cu multi clienti si galagie.
Proprietarul apartamentului de deasupra este nemultumit si a solicitat Asociatiei sa nu mai acorde avizul anual iar Primariei sa suspende Autorizatia.
Asociatia nu mai acorda Aviz pentru ca proprietarul solicitant si cel deranjat de galagie este cel direct afectat, cu dormitor situat fix deasupra barului, dar Primaria da un raspuns prin care spune ca Autorizatia se acorda o singura data si prin Hotararea Consiliului local se vizeaza automat in fiecare an iar argumentele prezentate ( galagie, larma, aparate: expresor, blender) nu sunt suficiente pentru suspendare Autorizatie de functionare.
Atunci cand a fost apelata Politia locala pentru a mai potoli din galagie, aceasta a spus ca nu poate interveni pentru ca sesizarea nu este facuta in programul de liniste .
Intrebarile sunt :
1) Poate operatorul economic de la parterul blocului sa faca in afara programului de liniste, oricata galagie doreste ? Politia locala chiar nu poate interveni ?
2) Avizul dat de asociatie care ar trebui solicitat anual, chiar nu mai este valabil pentru Primarie din cauza acelei HCL ?
3) Cum mai poate rezolva proprietarul direct afectat situatia, atunci cand nu gaseste intelegere la operatorul economic si la autoritati ?
Multumesc pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:44, 27 Martie 2023
Am sanse daca atac in instanta emiterea autorizatiei, nu ? Adica sa cer anularea ei. Ma gandesc ca este o cale in care se transeaza mai bine situatia chiar daca este mai costisitoare.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti sanse, v-am explicat, doar daca dovediti ca persoana juridica e recidivista contraventional.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate deschide actiune in instanta impotriva proprietarului barului. Se invoca legea Nr. 61/ 1991 republicata, art. 2, pct. 25-27. Gasiti legea aici: [ link extern ]
Politia locala se leaga doar de pastrarea linistii in intervalul de timp mentionat in lege la art.2 pct.26, fara a avea in vedere pct. 25 si 27.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate deschide acțiune în instanță, dacă nu exista amenzi contravenționale date anterior de organul constatator, instanța va aprecia ca petentul nu a întreprins nici un demers din ceea ce prevede legea. Adică sa ceri, conform legii sancțiuni contravenționale.

Daca spatiul de la parter este spatiu comercial din constructie(nu apartament transformat in spatiu comercial) atunci nu este necesar avizul asociatiei de proprietari.Chiar si in afara orelor de liniiste,22-08 respectiv 13-14, sunt niste limite,
Adevarat legea 61/1991 prevede amenda petru aceste tulburari de liniste,problema este ele trebuiesc probate cu un aparat de masurat sunete,omologat.O amenda data asa dupa ureche in mod normal in instanta nu tine.

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Laboratoare de prăjituri și panificație în bloc la parterul blocului Garabete Garabete La parterul blocului unde locuiesc a venit și sa instalat un laborator de prăjituri și panificație și nu știu dacă are voie sa funcționeze .Menționez ... (vezi toată discuția)
Sala de jocuri marianbordea40@gmail.com marianbordea40@gmail.com La parterul blocului sa deschis o sala de jocuri cu program nonstop.eu locuiesc exact deasupra.e nevoie de acordul meu ca proprietar direct afectat.nu mă ... (vezi toată discuția)