avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

odata ce mi-am dat demisia, stiu ca nu mai beneficiez de somaj, dar in ceea ce priveste darea in judecata a firmei ptr neplata unor drepturi salariale, nereguli la contractele de munca, state de plata, etc, pot continua? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 25 Ianuarie 2010
Sigur ca puteti da firma in judecata. Important este sa aveti si documentele cu care sa dovediti !
la tribunal... in termen de 3 ani !
art 287 sarcina probei e in seama angajatorului!
adica angajatorul trebuie sa dovedeasca daca acuzatiile ce i le fac eu sunt sau nu adevarate? daca spun ca un contract de munca e inregistrat cu 9 luni dupa ce eu deja lucram el trebuie sa dovedeasca daca e asa?
art. 16 alin (2) codul muncii...
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la domiciliu - sarcina probei. nimar nimar Buna seara, In urmatoarea situatie : un salariat angajat cu CIM pe perioada nedeterminata(inainte de 31.12.2010) presteaza munca la domiciliu; ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec in perioada de proba. cum sa fac? Raisa_Pandrea Raisa_Pandrea Am inceput sa lucrez in cadrul unei firme de 21 de zile calendaristice. Initial mi-au spus un salariu, apoi m-au anuntat ca in perioada de proba voi primi un ... (vezi toată discuția)
Contract de munca alexander85 alexander85 buna ziua!am si o rugaminte cine poate sa ma indrume in legatura cu ce trebuie sa fac:::seful meu nu a vrut sa-mi faca contract de munca timp de o luna si azi ... (vezi toată discuția)