Asa cum stiti, pana pe 31 dec 2023 trebuie sa ne contorizam consumul de energie trermica.
In sedinta asociatiei de bloc,s-a stabilit ca sa se monteze coloana verticala pentru contorizare orizontala.
Mergand la un bloc vecin contorizat orizontal cu gigacalorimetre, am vazut cu ochii mei ca se ajungea si la 600 lei caldura / apartament.
Noi, acelasi tip de bloc si acelasi furnizor am platit maxim 300 lei/apartament la pausal( fara contorizare). !!!!!!!!!
Lumea e impartita: unii zic ca pun calorimetre.
Altii spun ca participa la coloana dar iarna viitoare nu se vor lega pentru ca sunt costuri foarte mari plus ca se sparge apartamentul peste tot.
Unii se vor conecta la coloana pe orizontala.
.............................................
Ce se poate intampla?
Vor fi pe pausal, cu calorimetre si altii legati pe prizontala ??? 3 categorii?
Se zice ca firmele nu stiu sa puna senzorii pe tur si retur si astfel se ajunge la preturi duble fata de pausal.Mai conteaza si viteza de circulatie a agentului de incalzire.
Despre echilibrare hidraulica habar nu au.
Pe de alta parte, fiecare scara de bloc are gigacalorimetru .Cum ar putea cineva sa plateasca asa mult chiar daca gigacalorimetrele individuale citesc gresit ?
Ma ganedesc ca se poate pleca de la masura de pe scara si apoi se pot ajusta erorile procentual astfel incat sa se plteasca ce intra in bloc efectiv.
Mi se pare mie sau traim intr-o tara de iresponsabili si incompetenti ?
Important: Daca toti vecinii mei inchid robinetii iar eu nu ? Nu cumva incalzesc indirect si pe acestia ?
E normal sa se intample acest lucru ? Eu zic ca nu.
Conform disp l nr 196/2018 daca aprecati ca hotararea adunarii generale va genereaza prejudicii,aveti dreptul legal sa o contestati in instanta de judecata
Problema e ca nici repartitoarele de caldura nu sunt o solutie decat daca TOTI locatarii aleg aceasta varianta.Plus ca trebuie sa fie toate identice, In caz ca pot citi eronat( oricum sunt niste porcarii) macar se face. o estimare si rectificare pentru TOATA lumea la fel.
Daca 2 pun calorimetre, 10 se leaga pe orizontala si 8 raman pe pausal va fi un DEZASTRU.
Observatie: nu mai spun ca in oras sunt cateva firme de instalatii sanitare, care nu au cum sa faca fata la toate blocurile de locuinte care trec la incalzirea pe orizontala contorizata cu gigacalorimetru