avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie sarpanta bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie sarpanta bloc

Constructie sarpanta bloc.
Asociatia a primit din partea din partea primariei o adresa in care se stipuleza: "....daca lucrarile au fost executate in regim propriu iar proprietarii detin documentatiile legale(proiect,avize,autorizatii etc.)aceste documentatii trebuie aduse la cunostinta asociatiei de proprietari,deoarece intretinerea si repararea proprietatii comune intra in sarcina asociatiei.In conditiile in care pentru sarpantele construite,actualii proprietari nu detin niciun document,iar bloculeste prevazut din constructie cu terasa,acestia trebuie sa intreprida demersurile legale pentru intrarea in legalitate,in caz contrar acoperisul blocului trebuie adus la forma initiala.Avand in vedere cele de mai sus va rugam sa luati masurile necesare privind intrarea in legalitate in ceea ce priveste acoperisurile aferente blocurilor care fac parte din asociatia dvs. Va facem cunoscut faptul ca raspunderea juridica pentru prejudiciile sau daunele cauzate de eventualele desprinderi ale acoperisului revine in sarcina proprietarilor de imobil sau reprezentantilior asociatiilor dupa caz" . Avand in vedere ca in cadrul asociatiei NU exisista niciun document(acord de construire,contract cu firma de constructii,chitanta privind cheltuieli din fondul de reparatii/sarpanta) care sa ateste implicare in constuctia sarpantelor CARE este efectul juridic asupra asociatiei,pentru eventualele daune cauzate de desprinderea sarpantei ?? Adresa primariei NU da si un termen de rezolvare !! Cu mentiunea ca asociatia a trimis notificari proprietarilor de la ultimul nivel sa prezinte documentatia prevazuta in adresa.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:13, 24 Aprilie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum 25 de ani nu exista legea 196/2018 . :)))
Deci articolele citate nu au vreo "valoare".
ARTICOLUL 15
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru constructia acoperisului fara autorizatie. andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna seara! In urma cu 5 ani am cumparat un apartament la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje unde locatari au construit acoperis tip sarpanta fara autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie grin grin O CONSTRUCTIE de ex.acoperisul unui bloc tip terasa , a fost modificat in acoperis tip serpanta in anul 2009.Persoana care a facut aceasta modificare nu are ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 kermint kermint Daca un acoperis la un bloc a fost facut in anul 2005 ( transformarea din terasa in sarpanta ) fara autorizatie de constructie asociatia mai poate fi amendata ... (vezi toată discuția)