Eu am raspuns am dat ambele articole si dv nu le vedeti ?
Pe link-ul asta ati dat si sa cautati ?
[ link extern ]
Art 85 este
Cheltuielile pe
cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociației cu privire la:lucrări de
întreținere, service, reparații ascensorul;
art 75 arat ca cheltuielile de funtionare sunt pe persoane.
(5) Prin excepție de la prevederile alin. (4), în baza hotărârii adunării generale, pot fi exceptate
de la
plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcționarea
ascensorului/ascensoarelor
persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol,
parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin.
SECȚIUNEA a 3-a
Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în
proprietăți individuale
Si mai jos la :
SECȚIUNEA a 3-a
Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în
proprietăți individuale
ART. 82
(1) Cheltuielile repartizate proporțional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației
pentru asigurarea serviciilor de utilități publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau
desfășoară activități în mod curent în condominiu și care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate
de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită
naturii și caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.
(2)
Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru:
apă rece, caldă și canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum;
energia
electrică utilizată pentru funcționarea instalațiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea
deșeurilor menajere, vidanjare.